Dags att starta ett undergroundblad för personalen i censurens Region Skåne

KinhultDet där med diskussion och demokrati är inget som ledningen för Region Skåne värderar så där värst mycket.

Personaltidningen Ambulansbladet ville fråga samtliga partier om hur de såg på framtiden för ambulanssjukvården. Samtliga svar skulle redovisas oredigerade. Det kunde inte högsta tjänstemannahönset Jonas Rastad svälja. Skulle det skrivas om politik skulle vara neutralt, säger Rastad till Sydsvenskan. Jonas Rastads motivering är magstark

Är det inte relevant att anställda i regionen får veta vad politikerna vill med arbetsplatsen efter valet i höst?

– Det kan det vara, men då får man fråga som privatperson eller via de medier som erbjuds. Jag tycker inte att frågan är ointressant, men man kan inte som tjänsteman agera offentligt så här.

Jonas Rastad säger att det blir tydligare om man jämför med det privata näringslivet. I ett företag hade inte en personaltidning tagit upp kritik mot ledningens beslut. SdS

Om Rastad vill jobba utifrån de villkor som existerar i det privata näringslivet skall han skaffa sig ett jobb där. Region Skåne är en verksamhet finansierad av skattepengar, driven utifrån beslut fattade av politiker som valts i demokratiska val. Vare sig Region Skåne eller de anställda skulle ta skada av att partierna redovisade för de anställda inom ambulanssjukvården hur de såg på deras arbete, tvärtom.

Nyhetsbrevet Bulletin, utgivet av Arbets- och miljömedicin och Yrkes- och miljödermatologi vid Lunds universitet och Region Skåne ville ställa frågor till partierna central nivå om hur de såg på miljögifter. Även det stoppades av regionledningen.

Det högste politikerhönset, moderata Regionrådet Pia Kinhult, gömmer sig som vanligt bakom tjänstemännen och vägrar säga knappnål.

Dags för någon anställd inom Region Skåne att starta ett underground magasin. Att hitta en undanskymd vrå i kulvertarna under SUS i Malmö där man kan ställa en skrivmaskin och en stencilapparat borde inte vara omöjligt.

 

Annonser

Etiketter: , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: