Filippa Reinfeldt – tigande topp-politiker helt utan ansvar

Filippa_vägrarFilippa Reinfeldt är landstingsråd i Stockholms läns landsting med ansvar för Hälso- och sjukvård. Hon är ordförande för hälso- och sjukvårdsnämnden , hon sitter i landstingsstyrelsens arbetsutskott – hon är kort sagt en blytung moderat politiker i en styrande majoritet. När moderaterna gör bort sig så till den milda grad att Expressens väldigt borgerliga ledarsida delar ut följande generalsågning kan hon inte tillåtas ducka.

I detta fall framstår dock tramsfaktorn som extra tydlig eftersom Socialdemokraterna lovat att skatteändringarna ska vara kostnadsneutrala för kommuner och landsting. Dessutom har S lovat två miljarder i extra statsbidrag till sjukvården.
Låt oss anta att det blir en rödgrön regering, medan Alliansen behåller makten i landstinget. Vad Tamsons egentligen säger är att Moderaterna i detta fall är beredd att sparka 500 personer.

Det står M fritt att ägna sig åt tramsig skrämselpropaganda hopkokad på en kafferast. Andra partier kommer göra motsvarande fördumningsförsök.
Men förutom att genren ”öppet brev” känns lika nyskapande som ett sjätte jobbskatteavdrag, så ska inte M använda landstingets logga på brevet för att försöka förpacka budskapet som någon objektiv och saklig konsumentupplysning Expressen

Det är en mer än rejäl sågning som levereras av expressen. Hur reagerar då Filippa Reinfeldt när hon konfronteras med denna ”tramsiga skrämselpropaganda”?

När hon får frågor på Instagram om hon står bakom brevets innehåll lyder svaret att Filippa Reinfeldt inte har läst något brev men att det borde finnas en avsändare som kan svara på frågor.
Hon hänvisar vidare till moderaternas gruppledare i landstinget. Och avslutar inlägget med en bild på en sol och önskar en trevlig dag.
Aftonbladet har återigen sökt Filippa Reinfeldt för en kommentar kring brevet, men hänvisas till avsändaren Kristoffer Tamsons. AB

En politiker med hennes position måste kliva fram när det blåser. Att använda kollegor och politiska tjänstemän som vindskydd duger inte. Beteendet säger väldigt mycket om politikern Filippa Reinfeldt. Hon är ansvarslös och feg.

Annonser

Etiketter: , ,

Ett svar to “Filippa Reinfeldt – tigande topp-politiker helt utan ansvar”

  1. Kent Karlsson Says:

    ”Hon är ansvarslös och feg.”
    I likhet med sin fd. make i mitt tycke!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: