Där försvann den Moderata solidariteten

När moderaterna var stora och starka kände de en viss solidaritet med sina mindre borgerliga kusiner. Numera är M i skriande behov av väljare och då är lösningen enkel. Kapa samarbetspartiernas hjärtefrågor. Det började med Folkpartiet och skolan, nu är det dags att sno Landsbygden av Centern. Eskil Erlandsson avfärdar M med ett äkta Eskilsvar ”Vi är ju helgjutna lantisar vi centerpartister”.

Oavsett den sturske lantisen säger torde Centern vara oroade över konkurrensen från M. Med tanke på vad dagens undersökning säger borde C vara oroade för all slags konkurrens. 3,1% är väldigt lågt, även för att vara en enstaka mätning. Om denna siffra håller ett par månader till kommer eventuella stödröstare att drå öronen åt sig. Vem vill stödrösta på någon som ändå riskerar att åka ur. Jag skulle vilja säga att stödröstzonen ligger nånstans runt 3,7-4,2%. Över/under och väljarna går någon annanstans.

Centerpartiet har i helgen sina kommundagar i Malmö. I Sydsvenskan kan vi läsa Centerns kommunpolitiker gärna vill se Annie Lööf äta sin högra sko.

Sydsvenskan har ringt runt till de ledande centerpolitikerna i samtliga de 21 svenska kommuner där Centern styr tillsammans med Socialdemokraterna (och ibland fler partier). 15 av dem är klart öppna för ett samarbete med S också på riksplanet efter valet. Bara fyra säger kategoriskt nej. SdS

Det är ju en vacker present de centerpartistiska makthavarna ger sin ordförande. Först nafsar Reinfeldt Lööf i hälarna, sen kommer en tjuvspark från de egna.

Undrar när M kommer ut som socialkonservativa abortmotståndare?

Bloggat: Peter Högberg, Martin Moberg,

Annonser

Etiketter: , , , , ,

2 svar to “Där försvann den Moderata solidariteten”

  1. Kommer räntan att rusa? | Nemokrati Says:

    […] Sverige, Alliansfritt Sverige, Olas tankar, Min politiska sida, Ulf Bjereld, Röda Berget, Martin Mobergs […]

  2. Centerns lööftunna förhoppningar | Görans tankar och bagateller Says:

    […] som skrivit: Monica Green, Peter Johansson, Alliansfritt Sverige, Alliansfritt Sverige, Annika Högberg, Ulf Bjereld, Alliansfritt Sverige, […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: