Därför är Reinfeldt i otakt med väljarna

Bild 1Dagens Industri levererar en artikel om vilka politiska frågor väljarna anser vara viktiga inför årets val. Dessutom finns i samma undersökning siffror på förtroendet för partierna i respektive fråga. De viktigaste frågorna är sjukvård, skola och jobb. S ligger över M i alla tre.

Två ledare i Sydsvenskan ger en vink om varför det ser ut som det gör. Sydsvenskans första tes är att väljarnas oro över pensioner och socialförsäkring är i sak felaktig. SdS erkänner smärre problem, men i sak anser tidningen att väljarna har fel. Den andra tesen är att det sprids vrångbilder. Väljarna kopplar ihop sänkta skatter med minskade resurser till välfärden.

Båda teserna i ett sammanhang visar en höger som inte inser att upplevd verklighet alltid trumfar en motsatt påstådd faktisk verklighet, oavsett om den är sann eller inte. ”Reinfeldt: Moderaterna har tagit jobbfrågan”. Artikeln i Dagens Industri bekräftar bilden av en regering som inte ser samma vardag som väljarna. Arbetslösheten är skyhög, väljarna tappar förtroende för moderaternas jobbpolitik och Reinfeldt kläcker ur sig detta.

Där Reinfeldt ser en sjö och står redo med en roddbåt ser väljarna en snustorr stenöken och undrar varför de ska rösta på fånen med roddbåten.

Annonser

Etiketter: , , , , ,

Ett svar to “Därför är Reinfeldt i otakt med väljarna”

  1. Moderaterna tappar förtroende | Görans tankar och bagateller Says:

    […] som skrivit: Alliansfritt Sverige, Peter Johansson, Martin […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: