Hej LO, va f-n håller ni på med?

Kålle_webbLO har gjort en märklig omsvängning i frågan om vinster i välfärden. Hittills har LO har en väldigt rimlig och verklighetsförankrad syn på vinster i välfärden.

– Varje skattekrona måste gå till det den är avsedd för. Vi har inte råd att skicka iväg det i vinster till företag. Vi måste kraftigt reglera den här branschen, sa Tobias Baudin till DN i oktober 2012DN

Nu har LO fått för sig att denna i grunden politiska fråga skall avgöras i förhandlingar mellan arbetsmarknadens parter. Vidare deklarerar LO i AB att de numera ”är för vinst i välfärden”.

En rapport som LO tog fram i april förra året säger klart och tydligt, med hänvisning till det uppdrag LOs styrelse fick av LO-kongressen 2012, ”att införa en non-profit-princip i vården, skolan och omsorgen – är en önskvärd åtgärd och fullt möjlig att genomföra”.

LO-kongressen 2012 har gett Kålle, Baudin & co en klar marschorder. Bara att utföra…

Annonser

Etiketter: , ,

4 svar to “Hej LO, va f-n håller ni på med?”

 1. Bert Says:

  Effekterna av att privatisera det Offentliga ser vi självklart inte direkt.
  Det är som att locka musen till den goda osten i musfällan.
  Vi lär överösas av falsk retorik i denna fråga . men i slutändan när allt är genomfört kommer svaga grupper som är fattiga bli förlorare.

  Vi ser redan idag hur en av tio har privat sjukförsäkring detta som förmån via det företag de jobbar åt.

  Självklart kommer detta skapa en segregering när alla företag inte hår råd erbjuda sådant och de med låga löner inte har råd finasiera en så självklar sak som sjukförsäkring.

  För mig är det fullkomligt obegripligt hur Svenska folket vill ha ett politiskt system som man driver i USA där folket i USA hyllat den Svenska Välfärden med sjukvård efter behov inte efter plånbokens storlek.

  Samma fenomen lär ske inom skolan. och fler områden.

  Jonas Sjöstedt är den ende politiker som är inne på rätt spår.
  Fast t.o.m även det är en lam protest mot den nedrustning av det offentliga som vi ser.

 2. Thomas Åkerblad Says:

  Noterar att din s-bloggarkollega Peter Högberg skriver idag: ”Någonstans så gillar jag det jag ser. Det finns hos LO en sund syn på hur man ska ta sig fram i frågorna….. Att ett hårdnackat nej likt det som vänsterpartiet står inför kommer inte föra några positioner framåt utan bara leda till låsningar som ingen är bekänt av.”
  Härligt att se att det finns möjligheter till resonemang och att det inte enbart är fråga om ett ryggmärgsbetingat skällande.

  Det finns två sidor av detta. Dels finns ett LO-kongressbeslut från 2012. Det ska följas, avsett vad ledningen själva tycker om beslutet. Den andra sidan är att detta är ett i grunden politiskt beslut som arbetsmarknadens parter inte har makten att styra. /Peter

 3. LO vill skriva avtal om välfärden | Görans tankar och bagateller Says:

  […] som skrivit: Peter Johansson, Martin Moberg, Peter […]

 4. LO och vinster [UPPDATERAT] | Högbergs Tankar Says:

  […] utan att röra sig en millimeter framåt? Media mm: Ab, DN, Exp, SvD, DA, Joakim Jonsson, Peter Johansson, Arbetet, Mer av intresse finns på Opinionsverket. Intressant? Läs även […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: