Malmömoderaterna krackelerar i interna strider

MalmömoderaterDet finns moderater och det finns Malmömoderater. Den förre Malmömoderatern Carl-Axel Roslund blev rikskänd sedan han falskeligen anklagat en lokal Vänsterpartist för judehat. I själva verket var det ”konstnären” Dan Parks som varit framme igen.

Nyligen lämnade sagde Roslund M i vredesmod efter att ha kastats ut från moderaternas regionlista för Skåne. Tilläggas kan att Roslund kom femma i provvalet. Personligen tror jag att skandalen med Parks var droppen som fick moderaterna att offra Roslund. Roslund är numera SPIare och till de lokala moderaternas förtret vägrar han att lämna sin fullmäktigeplats.

Ledare för den moderata oppositionen  är Anja Sonesson. Hon utmanas dock av såväl kommunalrådskollegan Stefan Lindhe som av medlemmarna.

De senaste veckorna har Malmös moderater hållit provval inför stämman som ska klubba namn och rangordning till valsedeln i höstens kommunfullmäktigeval.

Resultatet: Anja Sonesson är starkt hotad som Moderaternas frontnamn.

Som sittande oppositionsledare hamnar Anja Sonesson först på tredje plats, med stor marginal besegrad av två män. Vinnare är kommunalrådet Stefan Lindhe, i dag Anja Sonessons närmaste medarbetare i Stadshuset. Stefan Lindhe är öppen med att han gärna blir partiets nya frontnamn om han får medlemmarnas förtroende på stämman. SdS

En titt på Malmömoderaternas hemsida ger besked om att Anja Sonesson backar från posten som förstanamn på listan. Det sägs dock inget om hennes ambitioner att bli kommunstyrelsens ordförande efter en ev moderat valseger i höst.

Malmömoderaterna inleder valåret 2014 med ett tappat mandat i Malmö kommunfullmäktige och en saftig intern strid om platsen närmast köttgrytan. Bara att köpa popcorn och skåda spektaklet.

Annonser

Etiketter: , , , ,

4 svar to “Malmömoderaterna krackelerar i interna strider”

 1. Utmobbade(?) Malmömoderater | Röda Berget Says:

  […] Malmömoderaterna fortsätter i dagens Sydsvenska där de förra toppnamnen Peter Österlin och Martina Jarnbring Palm […]

 2. Blir det spränglista hos Malmömoderaterna? | Röda Berget Says:

  […] inom Malmömoderaterna eskalerar. Nu tar den gamla ledningen bladet från […]

 3. Desperata Malmömoderater söker vilken konfliktyta som helst | Röda Berget Says:

  […] Ilmar går är det vår tur”. Det skulle typ, gå av sig själv. Nu är det inte så enkelt, vilket deras agerande på senare tid […]

 4. anderswiberg Says:

  Tankar från en sosse, ja det märks. Fortfarande ingen som tryckt på Gilla? Inte så konstigt.

  Få se – 185 likes på FB, 796 följare Twitter, 119 bloggprenumeranter, 724 492 sidvisningar samt citerad i Rapport, Aftonbladet och Expressen. Det går väl sådär… 🙂 /Peter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: