IKEA beter sig som grisar i Kanada

Den som tror att de svenska företag som är bra arbetsgivare i Sverige även är det utomlands kan ta sig i en titt på hur IKEA beter sig i Kanada. Rapporten ”How IKEA is hurting families” är ingen uppbygglig läsning.

Varför är då skillnaden så stor mellan IKEA i Sverige och IKEA i Kanada? Svaret är starka fackföreningar i Sverige. IKEAs beteende i Kanada är IKEAs rätta ansikte. Så skulle de agera även i Sverige om fackföreningsrörelsen skulle försvagas.

Ola Möller skriver om bilden av vårt land.

Att IKEA agerar vidrigt och beter sig som en brukspatron från slutet av 1800-talet är riktigt illa. Därom behövs inte så mycket säga. Det intressanta är vad den internationella fackliga organisationen Uni säger. Uni, som är en internationell facklig sammanslutning med över 20 miljoner medlemmar världen över, menar i en skrivelse att IKEA har gett upp sina ”svenska värderingar”.  Ola Möller

När Uni pratar om ”svenska värderingar” avses de värden som LO och socialdemokraterna står för. Respekt för mänskliga rättigheter på jobbet, sjysta löner och arbetsvillkor.

Det är en bild av Sverige att vara stolt över…

Annonser

Etiketter: ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: