Att bli sjuk

Jag har inte bloggat på en månad. Orsaken är inte brist på engagemang utan sjukdom. I mitten av november vaknade jag tidigt på morgonen och hade en enorm feberfrossa. Jag skakade tänder på samma sätt som Kalle Anka i en snöstorm. Jag slocknade och vaknade åter vid tretiden på eftermiddagen.

Konstaterade feber och svullet, mångfärgat, gravt smärtande högerben. ”Det går säkert över”, tänkte fåntratten. På den fjärde dagen var det dags för läkarbesök. ”Du har Rosfeber”, sa dom på SUS. Hemskickad med antibiotika och smärtstillande. Efter ytterligare tre dagar konstaterade jag att kuren inte hjälpte och återvände till SUS i Malmö. De lade in mig direkt och skickade antibiotikan direkt i blodet.

Att vara inlagd på sjukhus är en upplevelse i sig. Å ena sidan är en enorm trygghetskänsla att veta att vårdapparaten finns till hands. De kommer att se till att fixa det som behöver fixas. Å andra sidan är det en inrutad tillvaro där jag bara slog ihjäl tid mellan måltider och medicinintag. Jag måste tillägga att sjukhusmaten är bättre än sitt rykte. Jag har inga som helst klagomål på den föda jag fick på SUS.

Efter mer än 2 veckors sjukskrivning,. varav en vecka på SUS återkom jag till jobbet på halvtid. När jag kom hem tog jag mig knappt upp för trapporna till lägenheten. Jag var helt slut. Jag är nu inne på min tredje dag som frisk, men orken att göra något efter arbetsdagen är fortfarande väldigt liten. Jag besöker fortfarande min vårdcentral flera gånger i veckan för omläggning och lindning av benet och inser att rehabiliteringen kommer att ta längre tid än jag trodde.

Det är första gången jag är så pass allvarligt sjuk och det är för mig en ny erfarenhet. Jag är van vid att äta en kur piller och sen är allt OK. Att vara matt och tvingas leva med vissa smärtor i veckor efter att avslutat antibiotikakuren är för mig en ny upplevelse.

Det blir långsamt bättre, läkarna säger att jag kommer att bli helt återställd, men ingen kan säga exakt hur lång tid det kommer att ta. Det är också en ny erfarenhet för mig.

Tro inte att jag gnäller över min släng av Rosfeber. Jag vet att andra är betydligt hårdare drabbade än vad jag är,men min upplevelse har ändå gett mig en viss insikt hur det är att bli sjuk.

Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: ,

5 svar to “Att bli sjuk”

 1. Jens Says:

  Bra att det är på bättringsväg för dig.

  Här har du träffat Huvudet på spiken får jag säga. För oavsett åkomma/händelse i livet för individen
  så kan man aldrig som utomstående förstå,begripa, ta till sig, eller känna igen sig om man själv inte drabbats av samma/liknande problem/fadäser.
  Att det dessvärre har gått så långt i samhället att man själv behöver uppleva det innan man ändrar/förstår uppfattning om andra är en mycket tråkig framtid till mötes.
  Man måste lyfta verkligheten än mer och ta sig tiden att lyssna då tror jag nog hälften…. av alla problem /brister som finns smidigt skulle kunna lösas..

 2. Britt Ingegärd Jakobsson Says:

  Hej Peter! Du tar din nya erfarenhet med ödmjukhet och gott mod. Min rosfeber var betydligt mildare, i ansiktet, och gick över fort men varifrån kom den?
  Hälsningar Britt

  Ingen riktigt vet. Kan har varit via en hudspricka i foten eller ett småsår på benet. /Peter

 3. PeO_W Says:

  Krya på dig och ha en skön Jul och Nyårshelg så är du snart tillbaka med din vanliga energi !

  Tack /Peter

 4. Martin G Moberg Says:

  Instämmer med bl a PeO_W, krya på dig och jag hoppas verkligen att du får en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År.

  Dina inlägg har varit efterlängtade, både de korta och de längre eftersom jag får inspiration att blogga socialpolitiskt och arbetsmarknadspolitiskt efter att ha läst dina alster.

  Nu ska jag blogga och gissa vem som gett mig inspiration? 🙂

  // Martin

  AMC Bildt? /Peter

 5. Göran Johansson Says:

  Ja, krya på dig! Du är saknad och din återkomst är efterlängtad!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: