Självklart vill Löfven ha makt

löfvenEfter Löfvens och Jämtins artikel i DN angående regeringsfrågan har Sveriges politiska värld gått i spinn.

Mest förutsägbara av alla är de borgerliga partiledarna. ”Det går inte”, ylar de. Sorgligt är att media upprepar det utan följdfrågor. Vad ska de annars säga? Hade svaret varit ”kanske det kanske” hade regeringskrisen varit ett faktum.

Lika förutsägbar är (smyg)moderaten Lena Mellin i Aftonbladet. Naturligtvis är hon negativ. Det kommer ju från (de där jävla)sossarna. ”Han vill ha makten” trumpetar Mellin. Det märkliga är att Mellin får det att vara någon suspekt.

Klart att Löfven och S vill ha makt. Vi är trots allt en politisk organisation med en politisk agenda vi vill genomföra. Idealet är naturligtvis egen majoritet, men det händer inte så ofta. Alltså samverkar vi med andra partier i syfte att maximera vår politiska påverkan.

Alla partier bygger koalitioner och samarbeten i syfte att maximera egen påverkan. Den som tror att borgarna byggde Alliansen för att de gillar att grilla korv i kollektiv bör vakna upp. Syftet med Alliansen var att skaffa makt, inte att mysa i Maramö.

Vilket är då budskapen i artikeln? Glöm först rubriken och ingressen. De skrivs av DN själva.

 1. Vi går till val som ett socialdemokratisk parti
 2. Vi vill ha en socialdemokratiskt ledd regering
 3. Den troliga regeringspartnern är Mp
 4. Vid ett knepigt parlamentariskt läge är vi beredda att vara öppna för breda lösningar
 5. De stora långsiktiga frågorna ska förankras över blockgränserna

Ingenstans står det att en blocköverskridande regering är huvudalternativet. Det är reservutgången.

Troligaste alternativet är en S+Mp-regering med V som parlamentariskt stödhjul.

Läs gärna Jan Andersson i Helsingborg

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: , , ,

6 svar to “Självklart vill Löfven ha makt”

 1. Lippe Says:

  Men det är ju det här som han då måste gå ut och förklara! Vad ”vanligt folk” ser är bara att S drar sig mer och mer åt höger och det är ju högern som folk är trötta på. Det måste in mera fokus på människosyn, värdegrund och ideologi – inte retorik och siffertrix. Många känner nog att det snart inte finns något arbetareparti längre. Om folk inte vill rösta på S på grund av det här och inte vill ta steget att rösta på V, vad finns kvar då? Så nu måste det fram och ut vad som verkligen menas.

 2. Bert Says:

  svar till Lippe Ja sossarna går mer och mer mot höger, Detta för att folket går åt det hållet. Därmed måste man den vägen försöka locka tillbaka folket från höger och försöka den vägen reformera om så de som idag är höger blir mer mot vänster.

  Sådant kan ske när barnen till de som nu gynnats av jobbskatteavdrag och rofferi från arbetslösa, sjuka.
  själva antingen blir sjuka ( psykiska sjukdomar ökar) eller är arbetslösa, och man ser hur korkade föräldrar man har som bara tänker på sig själva.

  Egoismen, iduvidualismens tidevarv måste brytas. Annars är Sverige självklart kört.

  Det kommer drabbas av enorma kostander när sjuka, arbetslösa är så fattiga så de belastar hela Samhället med sjukvård, med kriminalitet. M;ed sabotage o.s.v
  Företag som ej får nån som konsumerar deras varor utan
  kort sagt kapitalismen kan slå knut på sig själv.

 3. Britt Ingegärd Jakobsson Says:

  Om det går som vi hoppas, vill nog också Sjöstedt ha en post och det tycker jag sannerligen att han ska få. Inget mer högerut nu tack.

  Statsrådsposter är inte nåt vi delar ut som dumlekola. /Peter

 4. a change please Says:

  ja man kan ju undra varför så många är arbetslösa i sverige idag!! kan det vara kanske för att Moderaterna har suttit för länge och lovade för mycket!!? jag hoppas på en röd regering!! dom får plåstra ihop ett fördärvat samhälle och få jobben att gå runt i igen. arbetslösa är inte arbetslösa pga dom vill! det finns VERKLIGEEN inga jobb! och kommer det upp något finnsdär tusentals arbetslösa som hugger direkt! jag är så trött på vad M har gjort med detta samhälle! Dags för sverige att vakna! dom harsuddat ut medel klassen helt! nu blir alla rikare Rikare och fattigare fattigare! enlgt mig avskyvärt! åt helvete med Sverige demokraterna! men få upp dom Röda igen! det är dags för ett regereings byte nu!

 5. /gt Says:

  Såklart att S ska satsa hårt själva i valrörelsen. Tycker ändå det här är ett bra beslut, det innebär faktiskt att man får se hur det ligger till efter valet… och inte före det är avgjort…

 6. Hettan… | Högbergs Tankar Says:

  […] utan det tar ett tag innan vi ser utfallet av det. Om det fanns oklarheter i vad vi vill så har Peter Johansson sammanställt det på ett förträffligt sätt. Vilket är då budskapen i artikeln? Glöm först […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: