Har Reinfeldts pressis Roberta Alenius hotat med kastrering?

För ett tag sedan hade vi en debatt om näthat. Starka kvinnliga debattörer mottog floder av hot om mord, våldtäkt och stympning. Nu vet vi att det även finns andra som hotar och hatar. Medierna rapporterar om Fredrik Reinfeldts presschef Roberta Alenius

Efter avslöjandet ringde dåvarande presschefen Roberta Alenius till Ekots inrikespolitiska chef Fredrik Furtenbach. Upprört ska hon då ha sagt att hon skulle mörda de tjänstemän på Radiotjänst som talat med radion – och skära ballarna av dem. Det avslöjar källor för Medierna i P1 i dag.
Nu bekräftar Fredrik Furtenbach för Aftonbladet:
– Jag kan bekräfta att hon sa till mig någonting i stil med att jag ska skära ballarna av Radiotjänst och jag ska mörda någon på Radiotjänst. Hon var väldigt upprörd. AB

Bakgrunden är bråket om Reinfeldts TV-licens. Tjänstemännen på Radiotjänst gör sitt jobb och statsministerns pressis regerar & reagerar.

Ekot har hittills mörkat konversationen. 

Det är sällan personer i hennes ställning uttrycker sig så okontrollerat och vi funderade på hur och om vi skulle publicera. Tyvärr fanns inte samtalet på band, och vi kan inte återge exakt hur orden föll.

Vår bedömning var och är att ord skulle stå mot ord, vi har ingen dokumentation, och vi bestämde att avvakta publicering tills vi eventuellt på ett relevant sätt kunde sätta frågan i ett sammanhang och stärka publiceringen SR

Detta kan kosta Alenius hennes karriär. Känner journalisterna någon slags samhörighet med pressnissarna? Är det därför de skyddar henne. Jag tvivlar på att samma reporter skulle ha avstått från att publicera samma ordval från en politiker, band eller inte.

Jo, men Alenius är inte politiker”, är invändningen. Vi ska har klart för oss att en politikers pressnisse alltid talar för sin politiker. Alltid. Det är politikerns tyngd som ger pressnissen sin tyngd. De agerar inte som privatpersoner.

Om inte Reinfeldt sparkar Alenius godkänner han metoderna.

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: , , , , , , ,

2 svar to “Har Reinfeldts pressis Roberta Alenius hotat med kastrering?”

 1. Britt Ingegärd Jakobsson Says:

  Ekot hade inte haft något att förlora på att öppet tala om Roberta Alenius hotfulla samtal. Känslan nu är att man gör eftergifter för att hålla sig väl med det politiska pressfolket. Dumt. Att det inte fanns dokumentation är ingen bra anledning att tiga.

 2. Bert Says:

  Reinfeldt är märklig kolla Ministrar han tillsatt speciellt i Socialförsälkrigsutskott, sociaförsäkringsministrar., arbetsmarknadsministrar.
  Kolla även närmaste släkt och de skandaler som funnits.

  Skriva det rakt ut är närmast tabu. Men leta själv bör nu läsare göra .
  Reinfeldt är ingen Landsfader som statsminister han är en Landsförtryckare mot svaga grupper.

  Annars skulle inte a-kassa, sjukförsäkringen se ut som den gör.
  Det skulle ej heller blivit den fördel för de med välordnad ekonomi som genom Reinfeldt fått det ohyggligt bättre på svaga gruppers bekostnad.

  Det hade ej heller varit sedan 2006 218 kommuner som tvingats höja skatter samtidigt som staten sedan 2006 sänkt skatter med 139 miljarder. Där effekten blivit att sjuka, arbetslösa betalar högre skatt på lika inkomst och där man genom det senaste Jobbskatteavdrag och höjd brytpunkt skapat ett skattesystem där en sjuk, eller arbetslös betalar mer i skatt än den som tjänar 40 000Kr/ mån.
  Helt absurt kort sagt.

  Den som har lite koll på politik ser att Reinfeldts viktigaste anledning till valvinst 2006 som var att utrota arbetslösheten definitivit inte skett. Trots en skattesänkning för främst de med välordtnat liv, sänta skatter omfördelning av skatter på kring 700 miljarder skett sedan dess.

  Ändå är arbetslösheten idag högre än 2006.-
  Viljan att minska arbetslösheten är kort sagt den största bluff Reinfeldt ”kört” med. Talet om 150 förtidspensionerade skanderade Reinfeldt ut , vilket var en av hans grövsta lögner.
  Därmed kunde han skapa en sjukförsäkring där förtidspensionering knappt existerar, istället utförsäkras folk drivs till självmord.
  De Nya Moderaterna blev De Nya Mörderaterna.

  Reinfeldt och det anhang han har omkring sig vill inte minska arbetslösheten. Genom hög arbetslöshet kan företagsägare och kaoskapitalister tjäna än mer detta när stora folkgrupper ställer sig på knä enbart för att få ett jobb eller tvingas i jobb för
  en lön som är realt fallande och där jobb för många är socialbidrag i lön eller på sin höjd en högsta a-kassa om 11000 kr.

  Jobb som lätt kunde fixas som skulle ge mer jobb, bostad åt folk och
  ett liv . Är skogsröjning, bostadsbyggande.
  Kort sagt både jobbskapande arbeten och arbeten där utbildning knappt behövs och där många som idag inte har en chans få jobb skulle med sin överskottsenergi både få jobb och socialt må bättre belasta sjukvården mindre.

  Att byggbranchen i sig skapar jobb vet alla en byggjobbare brukar benämnas skapa fem jobb.

  Kort sagt Alliansen med Moderaterna som styrande vill inte skapa jobb de vill lata sig och få enorma skattesänkningar istället riktat till de som gör lite men har ockerlöner.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: