I den moderata vården är vaktmästarna obducenter

KinhultI det moderatstyrda Region Skåne är inget som det ska. Som om det inte vore nog med BB-lotteri och personaluppror på barnintensiven avslöjas nu att vaktmästarna pga personalbrist utfört obduktioner.

I juli i år var det semestertider och ont om personal på bårhuset, men i källaren låg avlidna som behövde obduceras. Ansvariga bestämde att vaktmästaren fick utföra de fullständiga obduktionerna. Vaktm bekräftar händelserna och säger att han inte hade några problem med att utföra obduktionerna.

– Det kändes helt okej. Men du kan diskutera det här med verksamhetschefen Lena Luts, hon är helt insatt i det här, säger vaktmästaren. SdS

Vaktisen utför obduktioner. Är det en sketch från SNL eller är det svensk vård i nådens år 2013? Reaktionen från kollegorna i Uppsala är den förväntade

Hon får medhåll av Irina Alafuzoff, professor i neuropatologi och sektionschef på klinisk patologi på Akademiska sjukhuset:
– Det går bara inte. Om det här blev känt internationellt så skulle Sverige klassas som ett u-land bland patologer. Det är totalt vansinnigt

Verksamhetschefen för klinisk patologi i Region Skåne, Lena Luts, ser inga problem med att en person utan vårdutbildning deltar i obduktioner. SdS

Jag kan bara fråga mig vad som egentligen händer bakom sjukhusets lyckta dörrar. Sydsvenska skriver på ledarplats att ”Medborgarna förväntar sig mer”. Jag kan bara hålla med. Skåningarna har rätt att förvänta sig mer av den vård de betalar för.

Hur länge ska vi låta Pia Kinhults glada amatörgäng göra kaos med den skånska vården?

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: , , ,

2 svar to “I den moderata vården är vaktmästarna obducenter”

 1. Anders Nilsson Says:

  Vem har sett till att 50% av undervisningen i grundskolan
  sköts av lärare som inte läst det ämne de är satta att undervisa
  i?

  Han/Peter

  Jan Björklund

 2. Kristian Jansson Says:

  Vaktmästaren bistod en utbildad patolog vid obduktioner, dvs med handräckning under översyn, har jag fått till mig. Påverkar det säkerheten?

  Jag har också fått till mig att det redan innan 2006 förekom att lärare undervisade i ämnen de inte har läst som ämne på lärarutbildningen. Hur hög var andelen då S styrde Sverige?

  Sen undrar jag också hur S skall göra med privata vårdbolag och skolor i framtiden. En viktig fråga där är hur många i de Socialdemokratiska leden har tecknat, eller genom andra avtal, omfattas av privata sjukvårdsförsäkringar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: