Hänsynslöst oansvariga Almega stänger skärgårdstrafiken

Bild 1Arbetsköparorganisationen Almega är surare än citroner. De som får äta citroner är de som är beroende av skärgårdstrafiken för att ta sig till jobb eller skola.

Almega tackade nej till medlarnas andra bud, SEKO tackade ja. De hade inga problem med lönenivåerna. däremot vill Almega kunna sätta lönerna efter eget huvud, ungefär som en träbaron á la 1867.

Almegas kommentarer är som vanligt lika jordnära som Jupiters månar. Koskinen på Almega säger först nej till avtalet, sedan anklagar han SEKO för ”lamslå bland annat skärgårdstrafiken i Stockholm”. Koskinen fattar tydligen inte konsekvensen av att säga till nej till ett andra medlarbud.

Medlarbudet innehöll ett 36-månaders avtal och har ett värde på 6,8 procent. Vidare föreslog medlarna att en arbetsgrupp mellan parterna skulle tillsättas för att genomlysa det nuvarande kollektivavtalet. Detta skulle sedan ligga till grund för nästkommande avtalsrörelse.

– Almegas agerande kan inte annat än att betraktas som oseriöst. Å ena sidan säger de att de är beredda att ge oss 6,8 procent om vi är med på att diskutera avtalskonstruktionen. Å andra sidan säger de nej till medlarnas bud som öppnar upp för en diskussion om avtalet och som vi har sagt ja till. Nu är det upp till Almega att förklara varför de väljer att dra igång en konflikt för de människor som kommer att drabbas, säger Valle Karlsson. SEKO

SEKO har välvilligt gått med på att under avtalsperioden genomlysa det nuvarande lönesystemet. Det är ett rimligt sätt att hantera den typen av frågor. Almega agerar som en tredskande treåring och vrålar Jag vill, vill, vill… istället för att agera som ansvarig part på svensk arbetsmarknad.

SEKO rekommenderar att de skärgårdsbor som drabbas av Almegas arrogans kontaktar Koskinen. Röda Berget instämmer och tillhandahåller härmed kontaktuppgifterna.

SEKO förtjänar vårt stöd.

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: