Plötsligt blev Caremaskandalen Kålles fel

Bild 1Cecilia Stenshamn, ”journalist”, har ”granskat” Carema skandalen och begått bok. Timbro betalar, om nån skulle undra.

I en artikel i SvD kommer hon fram till att det är egentligen är LOs och kommunals fel. LOs ordförande Karl-Petter Thorwaldsson och Kommunals ordförande Anneli Nordström talade klarspråk om Carema. I Stenshamns värld är det ett stort aja-baja.

Stenshamn anser att de båda genom sin kritik av Carema även förtalade de anställda. Vilket nonsensresonemang. Stenshamn anser på fullt allvar att de fackliga organisationerna skall hjälpa Carema att krishantera. Det är klart att det inte är kul att jobba åt ett bolag som Carema, men det är inte fackets uppgift att förbättra Caremas image.

Fackets uppgift är att företräda medlemmen gentemot arbetsgivaren, inte att rädda arbetsgivarens anseende när det blåser. Undrar om Stenshamn även anser att facket ska krishantera nästa stora miljöbov?

Vem är då Cecilia Stenshamn? Hon är sambo med Mats Edman, chefredaktör på Dagens Samhälle. Under hans ledning har Dagens samhälle förvandlats till ett kamporgan för bolag som Carema. Henry Stensson är PR-konsult och skötte Caremas krishantering. Samme Stensson är även bekvämt nog styrelseordförande för Dagens samhälle och ordförande för moderaterna i Stockholm.

Sa nån opartisk granskning?

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: , , ,

8 svar to “Plötsligt blev Caremaskandalen Kålles fel”

 1. Lars Ericson Says:

  Fattar inte.
  Vad i artikeln är fel?
  Varför slutsatsen att ”Caremaskandalen” blev ”Kålles” fel?
  Skall man döma ut den kvinnliga journalisten artikel p.g.a. vilken man hon är gift med?

  Hon försöker flytta fokus dit det inte ska vara. Jag visar ett sammanhang. Jag nämner inte eventuell make/maka med ett ord… /Peter

 2. Stig-Björn Ljunggren Says:

  Jo det är mkt intressant koppling. Men fritar det dig från att hedervärt redovisa innehållet i debattartikeln?

  Jag tycker jag redogör för artikelns kärna. Författaren har inte en susning om vad en facklig organisation ska göra och inte göra. Jag har dessutom länkat till artikeln. Den som är intresserad får läsa själva. /Peter

 3. skvitt Says:

  Suveränt avslöjande!
  Delat på fb.

  /Skvitt

 4. Michael Arvidsson Says:

  hrmmm. Carema skandalen är inte enbart en skandal om vanvård. Det är också en skandal utifrån drevet – samma drev som avsatte vår förra partiordförande. Politik är att hora i det fallet – där man tror massan tänder där yttrar man en massa skit och hoppas på att bli återvald. Jag har jobbat på Carema i över 7 år. Som anställd och som chef. Jag har inga kopplingar till ledning eller ägare på något sätt – tvärsom så skildes vi i synen på vad kvalitet var. Carema tiden är jag stolt över! Det var/är en otroligt bra kärna där patienten – människan som har behov och vill använda sina skattepengar – kan få bli bemött med respekt och aktning. Så troligen blir jag inte publicerad här…men skit samma. Skit skall skit ha och Carema skall inte ha mer skit än många kommunala enheter!

  Den respekten såg vi. ”Say no moore…” /Peter

 5. Niclas Says:

  Det här svaret på hennes artikeln var intressant. Att samtidigt som facket och de anställda ska vara lojala mot Carema/ Vardaga. Så är det är fritt fram för Carema / Vardaga att lägga över allt ansvar för missförhållanden på personalen.

  http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/det-ar-carema-som-har-svikit-personalen_8683030.svd

  Det var väl samtidigt missförhållanden på flera Carema boende som upptäcktes, Fast de som försvarar Carema har enbart fokuserat på Koppargården. Det tyder ju på att media hade väldigt bra på fötterna i de andra fallen.

 6. Gydvan Says:

  Jag har haft insyn via vänner som jobbat på Carema både som chefer och/eller som omvårdnadspersonal.
  Deras erfarenheter har varit enhälliga, pengarna styr vården, kvaliteten och bemanningen. De fick inte använda 1 öre över budgeten, tvärtom så skulle de vissa siffror på överskott oberoende av situationen inom verksamheten.
  Märkliga scheman, deltidsproblematik, fri tolkning av arbetsrätten och outalade krav på att personalen skulle ställa upp till 190%

  Visst finns det dåliga kommunala verksamheter men där är det betydligt lättare att få insyn och att påverka situationen och pengarna som ska gå i vinst inom Carema kan man använda till personal inom kommunen.

 7. Att utesluta uppgifter som påverkar helhetsbilden | Görans tankar och bagateller Says:

  […] Fler som skrivit: Peter Högberg, Annika Högberg, Peter Johansson […]

 8. Självklart är det Kålles fel…. | Högbergs Tankar Says:

  […] sammanhang skulle kallas jävet med stort J. Men här blir det mer jävligt. Jag lånar en bild av Peter Johansson för att försöka ge en bild av hur det ser ut. Det handlar om att kraftfullt skjuta budbäraren […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: