Mästarna från Malmö, här är vi…

MFF_pyroJag var i Göteborg 2004. Det var näst sista omgången, men avgörandet var inte i egna händer. Vi var runt 8000 på plats. Vi vann med 2-1, ägde ett nästan fullsatt Nya Ullevi och kunde sedan säkra guldet i sista omgången via en vinst mot Elfsborg.

Igår satt jag framför TVn med blandade förväntningar. Å ena sidan förhoppningen om ett avgörande, å andra sidan vetskapen om att vi mötte Elfsborg borta. Borta och borta. Jag undrar vilket lag som kände att de verkligen spelade på hemmaplan?

Om halva segern är att sätta tonen visade Malmös tillresta supportrar vägen. Mycket folk och en enorm volym skickade en klar signal till Malmö spelare.

Som de svarade. Det kunde ha stått 3-0 efter en kvart. Den tvekan som fanns mot Häcken borta var som bortblåst. När Molins dunkade upp bollen i nättaket var saken mer eller mindre klar. Elfsborg hade inte den energin som krävdes för att vända detta. När Molins virkade in boll nummer två i mitten av andra halvlek var det bara att spela av tiden.

Så mycket som jag gillar Rantie är Molins just nu en bättre spelare. Däremot kanske Rantie har en större potential, men jag är osäker. Molins visade vilken oerhört bra avslutare han är. Han dunkade in den första och virkade in den andra. Han värderade situationerna och valde rätt båda gångerna. Det är kännetecknet för en bra målskytt.

Jag vill även framhålla Hamad. Jag kommer ihåg när han kom. Då var han nummer tre i trojkan Molins/Durmaz/Hamad. Nu är han nummer ett. Han valde att stanna kvar när Molins och Durmaz drog och fick därigenom chansen att bära kaptensbindels och ta ett större ansvar på och utanför plan. När nu den blott 22-årige Hamad ska ut och testa vingarna på den stora scenen är det en enorm tillgång. Jag har en from förhoppning om att andra unga spelare inser att ett par år extra i allsvenskan är en tillgång innan de ger sig iväg.

Avslutningen på söndag mot Syrianska kommer att bli en avslappnad allsångsföreställning. Mästarna från Malmö här är vi…

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: