Vilken etik styr tidskriften Auris?

Auris är HRFs medlemstidning och enligt dem själva är de ”den självklara facktidningen för dig som är hörselskadad, har tinnitus eller är intresserad av frågor som rör hörsel och ljudmiljö.” Den saken kan jag inte uttala mig om. Däremot måste jag ifrågasätta tidskriftens etik.

Annika Högberg skrev detta inlägg på sin blogg som instämmer till denna artikel i Auris. Detta faktum hänförde Auris till de så milda grad att de begick bloggpostnorpning.

Uppenbarligen läser redaktionen på medlems- och facktidningen Auris min blogg. De inte bara läser den, de kopierar den. I det nummer som kom hem i brevlådan igår så har de under rubriken ”Skriv till Auris” kopierat ned ett blogginlägg härifrån och signerat med mitt namn Annika Högberg

Personligen välkomnar jag om andra media inspireras av vad jag skriver. De får gärna citera hur mycket de vill om citaten är korrekta och källan anges. Vad jag däremot inte accepterar är att nån tidning norpar en bloggpost och slänger in den i sin tidning och låtsas som om det är en insändare.

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: