Reinfeldts otydliga ledarskap ger negativa konsekvenser för M

FR_hånflinarEn viktig del i ett gott ledarskap är förmågan att välja rätt medarbetare till rätt post. En annan är att känna sina medarbetare så väl att man vet vilka som behöver et kortare koppel och vilka som är mer självgående, vilka som behöver en mer regelbunden klapp på axeln och vilka som uppskattar en anonym påse bilar på skrivbordet en måndagsmorgon. Det är också viktigt att veta när det är dags att kliva in.

Kent Perssons och Sofia Arkelstens misslyckanden är därför också Reinfeldts misslyckanden. Dels har han rekryterat fel personer, dels har inte på ett korrekt sätt bedömt vilken grad av styrning dessa två var i behov av. Arkelstens slöseri med pengar är ett tecken på det. Ett annat tecken är det bråk som nu blossar upp runt Kent Persson.

Reinfeldt har åter rekryterat fel, men uppvisar ett otydligt fegt ledarskap när han inser att det inte fungerar. Nu har Reinfeldt ett läge där en del tunga moderater pratar anonymt med media medan en skånsk tungviktare som Lars-IngvarLjungman är öppet kritisk. Till råga på allt är partiekonomin i fritt fall, men Reinfeldt agerar inte.

Genom att inte sparka Kent Persson undviker Reinfeldt en mängd obehagliga frågor om sitt eget ledarskap. Priset får hans parti betala i form av sämre ekonomi och en valorganisation i spillror.

Om Reinfeldt skulle sparka Kent Persson skulle han omedelbart få frågan om KP var en felrekrytering. Svarar Reinfeldt Ja är den naturliga följdfrågan; ”Varför satt han kvar så länge?” eller ”När insåg du det?”

En bra ledare skulle ha sparkat Persson för länge sedan, erkänt sitt misstag, tagit de ofrånkomliga svåra frågorna och med det satt organisationen på rätt kurs.

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: , , ,

Ett svar to “Reinfeldts otydliga ledarskap ger negativa konsekvenser för M”

  1. M tänker finansiera sin valrörelse med anonyma bidrag – skriver egen lag | Röda Berget Says:

    […] kunde häromdagen läsa om moderaternas dåliga ekonomi. Vi kunde även läsa hur den centrala organisationen är beroende av pengar från […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: