Borg skär ned järnvägsunderhåll – nytt tågkaos väntar?

kontaktledningModeraternas budget innehåller märkligt nog en neddragning av järnvägsunderhållet för 2014. Jag vet inte om Borg har hittat en ny meteorolog som garanterar en grön vinter och därmed tror att det där med järnvägsunderhåll kan han pruta på.

Vi har inte glömt tågkaosen de vintrar som liknade vintrar. Tågen fanns parkerade lite här och var och Stockholms C blev verkligen en mötesplats för resenärer utan någonstans att ta vägen. Lite som ett andra hem.

Till skillnad från Borg vill vi socialdemokrater att järnvägen ska fungera.

För att få tågen att gå i tid vill vi socialdemokrater genom­föra en storsatsning på järnvägsunderhåll under 2014. Vi anslår 686 miljoner kronor i vår skugg­budget till detta. Det innebär att förbättringar av järnvägen kan tidigareläggas för att få tågen att gå i tid. Det handlar om att öka takten på att byta ut kontaktledningar och räls.

Med tanke på att Sverige har omkring åtta procents ­arbetslöshet är detta också en åtgärd för att få fler i arbete. ­Investeringar i järnvägsunderhåll skapar snabbt nya jobb i järnvägsbranschen. AB

Moderaternas ambition är att få ordning på tågen inom 7-8 år. Vi har högre ambitioner än så för Sverige. Läs mer i vår budgetmotion.

Bloggat: Martin Moberg, Johan Westerholm, Peter Högberg, Ola Möller,

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: