Segrar vinns på valdagen – allt annat är bara träning

ValSenaste mätningen från Novus var en bra indikator på att S ligger rätt i politiken. Dagens mätning från DN/Ipsos visar att opinionen har stabiliserat sig på en nivå som pekar mot regeringsskifte om ett år. Nyckelordet är ”pekar”.

Det är oerhört viktigt att komma ihåg att val vinner vi på valdagen, allt annat är bara träning. Johan Westerholm och Martin Moberg varnar för att luta sig tillbaka och ta segern för given. De har helt rätt. Därför är det så oerhört viktigt att alla som ser den typen av tendenser på hemmaplan biter ifrån och tar initiativ till mobilisera den lokala partiorganisationen. Vi har alla ett personligt ansvar för att vinna valen 2014. Vi kan inte sitta och vänta på att partiledningen blåser till kamp utan vi måste inse att de nationella och internationella valen vinns lokalt.

Socialdemokraterna i Malmö har under september genomfört två utåtriktade kampanjer, tre om vi räknar in kyrkovalrörelsen. Jag har själv varit ute på Möllevången tre lördagar i september. Malmös socialdemokrater tar inga segrar för givna.

Vår ambition är klar. Vi ska fortsätta styra i Malmö kommun. Vi ska ha ett skifte i Region Skåne och vi ska placera Stefan Löfven i Rosenbad. Innan dess ska vi se till att öka vår röstandel i valet till EU-parlamentet.

Valrörelsen har börjat.

Bloggat: Peter Högberg, Leines Blogg, Ola Möller

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: