Varför gillar Eskil Erlandsson giftiga transfetter?

Centern_BudskapFör två år sedan beslöt riksdagen att förbjuda varor med höga halter av transfett. Danmark, Island och Österrike har redan sådan lagstiftning. Andelen transfett får vara max 2% av den totala fettmängden i en vara. Eskilssons ursäkt är en hänvisning till EU samt att medelintaget är lågt.

Enligt en dansk studie som genomförts i Malmö där det hittades 24 produkter med transfett – med halter över 35 procent enligt Steen Stender.

– Resultatet var helt oväntat och osannolikt. Jag blev mycket förvånad över att hitta så mycket av dessa varor i Malmö och dessutom hos tre stora kedjor som Willys, Ica och City Gross. Det svenska livsmedelsverket tycks tro att det bara är små etniska butiker som säljer varor med mycket transfett, men de har missat omfattningen på importen. När varorna blir populära letar de sig snabbt in i de stora kedjorna, säger han till SvD. AB

I Danmark är 2% övre gränsen. I Sverige säljs varor med över 35%. Det må vara så att medelintaget är lågt, men en del individer har ett högt intag.

Om den danska kartläggning som visar att stora butikskedjor säljer varor med höga halter av transfett i bland annat invandrartäta områden i Malmö, säger hon:

–Eskil Erlandsson och Livsmedelsverket pekar på att medelintaget är lågt i Sverige. Men alla grupper i samhället måste få komma med på tåget. Är det så att det finns risker i vårt land som är kopplat till hjärtsjukdomar och cancer så är det vår plikt att plocka bort dem och att detta ska gälla lika för alla grupper, säger Matilda Ernkrans. SvD

I Erlandssons värld är det snittet som gäller. Att det i detta snitt finns människor som ligger skyhögt över bryr han sig inte om. Huvudsaken är att genomsnittet förgyller statistiken.

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: , , , ,

Ett svar to “Varför gillar Eskil Erlandsson giftiga transfetter?”

  1. Leif Andersson Says:

    Har bonnläppspartiet C gjort någonting rätt någon gång?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: