Är Etiopiendiplomaterna i Bildts fryshus?

bildtunnaJag ser i Aftonbladet att de svenska diplomater som stöttade Johan Persson och Martin Schibbye behandlas minst sagt styvmoderligt av det UD Carl Bildt styr över.

Dåvarande ambassadören Jens Odlander i Etiopien och hans tidigare konsulära chef Fredrik Spik har imponerande meritlistor, vilka verkar spela mindre roll när UD tillsätter tjänster. Odlander är generalkonsul i Istanbul, vilket är en degradering. Spik har inte fått något nytt uppdrag. En passus i Perssons och Schibbyes bok kan förklara saken.

I Persson och Schibbyes bok 438 dagar säger Jens Odlander: ”Vi diskuterar Lundin Petroleum i Sudan och den pågående utredningen om folkrättsbrott. Rent moraliskt vill jag inte ha med bolag som Lundin att göra. Jag har instruerat min sekreterare på ambassaden att låta mig försvinna på lämpligt sätt när de ringer”.

– Vid vårt sista möte med Jens i fängelset sa han att han efter detta hoppades på att bli utnämnd till ambassadör i Bryssel. Det hade han varit värd. Snarare framstår det nu som om de blivit bestraffade, säger Schibbye. AB

UD skickar en obehaglig signal till UDs anställda. ”Snacka inte skit om chefens oljepolare om ni är rädda om era jobb”.

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: