S har lösningen på den skånska vårdkrisen

Den skånska vården är i fritt fall.  Personalen flyr från barnakuten. Vissa avdelningar har en arbetsmiljö som är anskrämlig. Sjukhusen får besparingskrav på sig som hotar vårdkvaliteten.

Ansvaret för den skånska vårdkrisen ligger på det moderatledda styret, Istället för att ta ansvar för sitt debacle väljer de att huka sig bakom opolitiska tjänstemän. Ledaren för denna ovärdiga kurragömmalek är moderaten Pia Kinhult.

Lyckligtvis finns det ett alternativ till Kinhult & co. Idag presenterar Socialdemokraterna sitt budgetförslag.

Det råder en allt djupare sjukvårdskris i Skåne. Orsaken är främst att Region Skåne under sju år styrts av en borgerlig femklövermajoritet vars politiska vilja främst manifesterats genom en av landstingssveriges lägsta skatter och genomförandet av en lång rad ideologiskt betingade förändringar av sjukvården.  Detta i kombination på ett bristande politiskt ledarskap har lett fram till en sjukvårdskris av en sådan dignitet att den debatterats i Sveriges riksdag och nämns som avskräckande exempel i nationella medier. Anställningstopp, minskat antal vårdplatser, ständiga besparingskrav och anmärkningar från statliga tillsynsmyndigheter är vardag i ett allt mer pressat Region Skåne. Ekonomisk press har lett till ödesdigra konsekvenser för patienter och en personalflykt som riskerar att dränera samtliga av regionens verksamheter på avgörande kompetenser.  Det som har räddat den skånska sjukvården från total kollaps är lojala medarbetare, och tålmodiga medborgare.   Sjukvårdsvalet

Kinhult föreslår en skattehöjning på 30 öre. Det medför att Region Skåne går back med c:a 600 MKR,vilket motsvarar runt 1000 jobb. S föreslår en skattehöjning med 70 öre.

Enligt Socialdemokraterna behöver pengarna fördelas rakt över vården och innebär att 1 000 jobb kan behållas och 600 nya jobb tillkommer.
– Vårt budgetförslag ger 927 miljoner mer till sjukvården än de borgerligas, säger Rikard Larsson. SdS

Det finns inget självändamål med att höja skatten. Den bistra sanningen är att Skånes vård blöder. Samtliga inblandade är överens om att en skattehöjning är nödvändig. Moderaterna är förblindade av ideologiska skygglappar, men har tvingats gå med på 30 öre, trots att behoven pekar på 70 öre.

Det enda av värde Pia Kinhult levererar är kommentar värd ett gapskratt. ”Skattehöjningen äter upp det femte jobbskatteavdraget” säger hon till Sydsvenskan.

För er som vill läsa mer om det socialdemokratiska budgetalternativet rekommenderar jag SAP Skånes hemsida och den fullständiga budgeten.

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: , , , , ,

2 svar to “S har lösningen på den skånska vårdkrisen”

 1. Håkan Larsson Says:

  Kinhult et consortes FÖRESLOG NOLL KRONOR. NOLL. ZERO.
  Anders Åkesson, MP, drev igenom de 30 örena.
  Borde han inte ha en liten bugning för detta?
  Ska vi kanske ta och räkna upp allt annat som Anders Å har bidragit med/förhindrat/mildrat i Regionen, så vi får lite proportion på det hela??

  Mp är en del av den styrande koalitionen. Ni är per definition medansvariga för allt. Lev med det. /Peter

 2. Bert Says:

  ”Den skånska vården är i fritt fall. Personalen flyr från barnakuten. Vissa avdelningar har en arbetsmiljö som är anskrämlig.” Skriver Röda Berget.

  Ingen fara man har just tagit pengar från sjukas AFA hela 2.9 miljarder. Därmed slipper sjuka få nån sjukersättning och landstingen får pengarna.

  Då slipper dessutom välbeställda betala högre skatt utan kan istället låta Staten låna till fler jobbskatteavdrag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: