Borg behandlar arbetslöshet som en väderprognos – shit happens

LO_JobbLäser om Borgs budget på SR:s hemsida. Speciellt avsnitten om arbetslösheten är fascinerande. Borg konstaterar lite trött att arbetslösheten ”blir” 8,2% i år. Runt 2017 ”spår” Borg att den ska vara lite lägre och landa på 6,4%.

Borg behandlar arbetslösheten som om den vore en väderprognos. Han gissar glatt, men har ingen som helst ambition att påverka utfallet. Jag förväntar mig att en finansminister sätter bekämpning av arbetslösheten i främsta rummet istället för ett bete som ett orakel.

I finansplanen räknar regeringen också med att mäns inkomster kommer att öka mer än kvinnors eftersom profilen på jobbskattesänkningarna främst gynnar män som oftare har högre löner och arbetar heltid SR

Jämställdhet är heller inget område där politik och utfall kopplas ihop. ”Vår politik gynnar män, men det är bara så det blir” är budskapet i finansplanen. Inte vårt fel, typ. Avslutningsvis tror regeringen att skattesänkningarna ska ge 280 000 jobb, kanske.

Anders Borg har ingen ambition att vara politiker – han sänker skatten med lånade pengar och ägnar sig sen åt att vara en ekonomisk spågubbe.

Bloggat: Roger Jönsson, Martin Moberg, Leines blogg, Peter Högberg,

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: