Moderaternas partifinansiering måste vara väldigt ljusskygg…

Lille_Jul-Reinfeldt…annars vore det väl inga problem att lagstifta om öppenhet. Jag skrev nedanstående 2011. Det gäller fortfarande.

Jag har inget emot att Moderaterna får pengar av näringslivet, så länge det redovisas öppet. Jag struntar i att Medborgarens annonser är förtäckt företagssponsring bara moderaterna medger att det är så. Jag ger blanka f-n i om täta individer häller pengar i moderata personvalskampanjer så länge det görs öppet.

Låt väljarna avgöra om partiernas kopplingar till givarna är ett problem. Transparens är botemedlet mot korruption Röda Berget

Moderaterna säger att de inte tar pengar av bolag. Hur ska vi kunna lita på det? I förra valrörelsen fick borgerligheten annonsrabatter i vissa borgerliga tidningar. DE rödgröna fick betala fullpris. Att få en billigare tjänst eller penningbidrag – vilken är skillnaden? Denna lysande ledare i DN är från 2010. Den gäller än. Nu kommer ett lagförslag där anonyma bidrag tillåts. Det är anonymiteten som är problemet.

Socialdemokraterna har efter riktig dans med moderaterna avhållit en pressträff i frågan. Via Socialdemokraternas twitterflöde ser jag att S ger regeringen en frist fram till 15/10 för att lägga en prop i frågan. I annat fall vill S försöka få till stånd ett utskottsinitiativ. Med tanke på att ”Folkpartiet, Miljöpartiet och Vänsterpartiet säger nej till att tillåta anonyma bidrag till partierna” bör det finnas en majoritet i utskottet.

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: , , ,

Ett svar to “Moderaternas partifinansiering måste vara väldigt ljusskygg…”

  1. Om partifinansiering | Görans tankar och bagateller Says:

    […] som skrivit: Martin Moberg, Martin Moberg, Peter Johansson, Alliansfritt […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: