LOs kanonvärvning kallar Annie Lööf ”fackföreningskritisk”

Ulvenlov_1235422_10151589155016711_1683218210_nJohan Ulvenlöv, nyanställd ansvarig för strategi och opinion på digitala medier på LO, går till attack mot Svenskt näringsliv i en debattartikel i Expressen. Ulvenlöv beskriver de smutsiga metoder som används av diverse arbetsgivareorganisationer.

Genom att titta vilka ord Almega använder för att beskriva svenska fackförbund, i debattartiklar, blogginlägg, tweets och pressmeddelanden framgår en tydlig linje. Bland annat beskriver Almega svenska fack som ”utpressare”, som några som tar ”gisslan” och är ”oansvariga”. Samtliga ord har en negativ innebörd och förmedlar signalvärdet att svenska fackföreningar är något olagligt Expressen

LOs kommer att svara på denna smutskastning genom medlemsaktivitet. Genom att organisera människors genuina engagemang bygger LO en kraft som vida överstiger PR-byråer och spinndoktorer. Ulvenlövs avslutning är både ett rop som kallar till strid och en varning till näringslivcet om vad som komma skall.

Det viktiga för LO att ta fasta på är att mot dessa metoder står människors genuina engagemang. Sociala medier är som gjorda för att sprida just det engagemanget. Därför kommer LO under hösten att börja arbeta med alla som vill vara en del av ett opinionsbildande nätverk. Tillsammans kan vi som är engagerade och står på löntagarnas sida få en större möjlighet att sätta agendan.
När vi hjälps åt kan inte ”Svenskt Näringslivs mediaservice”, Almega eller Danmarks dyraste spinndoktor få övertaget. Då vinner vi.

Det är också rätt kul att LOs nyaste tillskott benämner statsrådet Lööf som ”den annars fackföreningskritiska näringsministern Annie Lööf”.

Bloggat: Peter Högberg, Johan Westerholm, Martin Moberg,

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: , ,

Ett svar to “LOs kanonvärvning kallar Annie Lööf ”fackföreningskritisk””

 1. Håkan Larsson Says:

  För hundrade gången: man ska ALDRIG låta motståndaren bestämma vad ord och begrepp ska betyda. Om man gör det har motståndaren redan vunnit. Det finns ingen ”arbetslinje”. Det finns en ANSTÄLLNINGSLINJE.
  Kommer ni f.ö. ihåg Gösta Bohman och hans slagord ”kravmaskinen”?

   Jag förstår ärligt inte vad du pratar om?
   Skrik gärna med små bokstäver.

  /Peter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: