Stäng Lundsberg

Under en nollning på Lundsberg har en elev bränts med ett strykjärn. Ta ett steg bakåt, tänk efter och upprepa för er själv, ”bränts med ett strykjärn”. Gå sen och hämta fram hushållets strykjärn, hetta upp det till max och stänk på ett par vattendroppar.

Ni som är föräldrar – fråga er själva om ni vill att något av era barn ska brännas med järnet ni ser framför er. Ni kan samtidigt fråga er om ni vill att era barn ska lära sig bränna någon annan samma järn.

Ni som inte är föräldrar, fråga er själva om ni vill att elever på svenska skolor ska lära sig att bränna sina kamrater med strykjärn. Ska verkligen våra barn inpräntas med en moral som säger att det ibland är OK att bränna eller brännas med ett strykjärn.

Om polisen i valfri dikaturstat skulle bränna oppositionella med strykjärn skulle vi kalla det tortyr och kräva ett omdedelbart stopp.

Stäng Lundsberg!

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: , , ,

7 svar to “Stäng Lundsberg”

 1. Britt Ingegärd Jakobsson Says:

  Det verkar inte som om riksinternatet Lundsberg har förstått kritiken från Skolverket. De har haft alla chanser att bättra sig när det gäller pennalism och kamratfostran. Dessutom har skolledningen fuskat gravt med bidragen från stat och kommun. Därför är det hög tid att stänga skolan.

 2. Små, elaka moderater! | krulli Says:

  […] , Röda Berget,har också […]

 3. Mia F Says:

  Det är inte utan att man undrar hur hemförhållandena ser ut hos ett barn som kommer på tanken att bränna andra barn med ett strykjärn. Ett barn från en vettig och varm uppväxtmiljö skulle nog inte ens komma på tanken att göra nåt sånt. Soc eller polisen borde utreda hur det ser ut bakom fasaden, inte bara på den där skolan, utan även i hemmen hos de elever som gör så. Såna barn mår nog inte bra själva. Jag tror att barn som plågar andra ofta har blivit plågade själva, som behöver få hjälp. Eller är psykopater, som bör hållas under uppsikt.

  Det mest skrämmande är att de vuxna runt omkring dem förminskar misshandel och kallar det ”pojkstreck”. Jag är övertygad att detta bara är toppen av ett isberg. Det förekommer nog mycket misshandel och våldtäkter där, som ”hanteras internt” och bortförklaras som ”pojkstreck”.

 4. Erik Gertkvist Says:

  En av eleverna har dessutom flyttats från länsdelslasarettet till universitetssjukhuset. Sådant gör man bara för rackarns komplicerade eller stora brännskador.
  Själv skulle jag vilja se en undersökning bland de föräldrar som skickar barnen till Lundsberg. Hur tänker de egentligen? Om de vill ge barnen nätverk är KTH, Handels, Unga Aktiesparare eller scoutkåren i Djursholm antagligen överlägsen.

 5. Britt Ingegärd Jakobsson Says:

  De skolor du nämner är de som kommer sen. Lundsberg fostrar dem till höga poster i näringsliv och samhälle via Handelshögskolan. Grunden läggs på Lundsberg, fostran i en hård hierarki. Några pallar inte, men föräldrarna står emot alla uppmjukningar. De har ju själva gått där och kan förminska tortyr till pojkstreck. Tydligen sitter traditionen för hårt i skolans väggar och backas upp av styrelse och föräldrar. Om man stänger Lundsberg, kanske det finns någon riskkapitalist som kan ta vid med ett liknande koncept?
  Intressant att se vad Skolinspektionen och Rättsväsendet gör nu. Jan Björklund är väl ansvarig och bör yttra sig.

 6. Erik Gertkvist Says:

  @Britt: Det tror jag helt enkelt inte på. Har du någon statistik som styrker dina påståenden? Lundsberg tror jag lika gärna kan ha _negativ_ effekt. Selfmade men som Ingvar Kamprad torde ogilla ”Lundsberg” i CV:t för tänkbara chefer inom IKEA-koncernen. Dito för renodlade meritokrater. Och de beteenden som premieras på Lundsberg kan lika gärna vara negativa i många arbetsmiljöer.

  En av mina bekanta från ”finare familj” beskrev det som ”Jag känner flera personer från såväl Sollentuna som Lundsbergs-internaten. Sollentuna-figurerna är välartikulerade och harmoniska. Lundsbergs-figurerna kan man inte ha i möblerade rum.”

 7. Britt Ingegärd Jakobsson Says:

  Jag har inga bevis för mina påståenden. Jag hörde elever i ett radioprogram för några år sedan framföra attityder som vittnade om att de såg sig själva som en elit och arvtagare till samhällstoppar. Johan af Donner som undervisade i etik och moral på Lundsberg var väl själv en produkt av uppfostran till ögontjäneri och känslor av överlägsenhet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: