Reinfeldts förakt för löntagarväljaren…

unge_Reinfeldt…finns att beskåda i ”Det sovande folket”.

Jag läste Reinfeldts bok som en skakig PDF-fil nedladdad via Alliansfritt Sverige. Redan då förundrades jag över väljarföraktet boken visade. De vuxna människor som valde att rösta på Socialdemokraterna framställdes som sovande zombies, folk som inte tänkte själva. Dessa enligt Reinfeldt sovande människor de personer som släcker bränder, bygger broar, undervisar barn, vårdar sjuka, serverar öl, skriver filosofiska texter, lever sina liv för MFF etc, dvs ett tvärsnitt av samhället.

Karin Petterssons analyserar boken i förhållande till de förda politiken.

Boken präglas av en uppdelning av människor. De vakna och de sovande. De närande och de tärande. De som ger, och de som ­bara tar och tar och tar. […]

13 år efter publiceringen av ”Det sovande folket” blev Fredrik Reinfeldt statsminister. I stället för ”lättja” talades det nu om ”utanförskap”. Schlingmann hade tänkt till.

Spåren av boken fanns ­inte i retoriken, utan i den ­politiska praktiken. Raserad ­a-kassa, sjukförsäkring och trygghet skulle få folk att ”vakna”, det vill säga jobba mer. AB

Moderaterna må kalla sig det nya arbetarpartiet men i politisk handling genomsyras de av Reinfeldts förakt mot löntagarväljaren.

Bloggat: Martin Moberg,

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: