Fas 3 växer och frodas

Fas3_BRNHhxJCYAEu4QJDen namngivna fasan, Fas 3, växer och frodas. Tyvärr ser det ut att fortsätta trots riksdagens beslut om motsatsen.

Nya siffror tyder dock på en oroande utveckling. Av dem som lämnar jobb- och utvecklingsgarantins två första faser – bestående av jobbcoachning respektive praktik – kommer färre i arbete idag än för två år sedan. Under första halvåret i år var andelen 48 procent, vilket kan jämföras med 57 procent motsvarande period 2011. Samtidigt ökade andelen som gick vidare till fas 3 från 14 till 16 procent. Metro

Riksdagen beslutar om stopp för anvisningar till Fas 3, regeringen gör smärre förändringar om rätt till deltagande i utbildning, dock utan att lägga till nödiga resurser, och fortsätter hälla in folk i fasan.

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: ,

3 svar to “Fas 3 växer och frodas”

 1. henning bask Says:

  Det här illustrerar ännu en gång att regeringen tappat kontrollen. Trots riksdagens beslut om utfasning av Fas 3 växer antalet anvisade.

  Vi har en regering som ignorerar den folkvalda församlingen. Förmodligen legalt korrekt, men respekten för dem folkvalda är låg i vår nuvarande Reinfeldtledda regering. /Peter

 2. Tarmo Lindholm Says:

  Och det värsta med den här Reformen är att det är Tvång..! Trotts att förespråkarna säger motsatsen. Samtidigt som de 33 942 st i Fas:3 inte räknas in i Arbetslöshetsstatistiken.
  Nekar man Fas:3 och har en Bostad,(vilket de allra flesta har) då riskerar man direkt sitt Försörjningsstöd,(Soc:bidrag) och därmed också att bli Bostadslös, eftersom Hyran inte kommer in.!

 3. Högkonjunktur inom sysselsättningsfasen | Görans tankar och bagateller Says:

  […] som skrivit: Martin Moberg, Alliansfritt Sverige, Peter Johansson, Martin […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: