Reinfeldt, Vattenfall och det falska diariet i regeringskansliet

pajasSkandalen Nuon får nu ytterligare en mer allvarlig dimension. Vi måste ställa frågan om vi kan lita på de offentliga dokument som produceras av Regeringen Reinfeldt.

Protokoll från näringsdepartementets diarium visar även att Olofsson tog upp frågan om Vattenfalls förvärv av Nuon med Fredrik Reinfeldt och de andra borgerliga partiledarna. Vilka enligt protokollet från regeringens diarium ska ha kommit fram till slut­satsen ”Finns ej skäl att säga nej till affären”. SvD

Reinfeldt skickar fram Statsrådet Norman för att kommentera.

På presskonferensen i tisdags sade Peter Norman att han har talat med berörda parter och kommit fram till att det dokumentet inte återspeglar verkligheten SR

Regeringen Reinfeldts besked till det svenska folket är alltså att regeringskansliets offentliga dokument inte är korrekta. Vi talar inte om ett stavfel eller ett komma som placerats fel utan om avgörande uppgifter om vem som visste vad vid vilken tidpunkt. Vi talar om den svenska demokratins grundväv.

Kan vi lita på att några dokument från regeringskansliet är korrekta? Sveriges regering liknar en absurd cirkus styrd av en tragisk pajas.

Bloggat: Parkstugan

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern,

Annonser

Etiketter: , , , , ,

5 svar to “Reinfeldt, Vattenfall och det falska diariet i regeringskansliet”

 1. En fråga om ansvar för Vattenfall | Görans tankar och bagateller Says:

  […] som skrivit: Peter Johansson, Helena […]

 2. Det var bara en vanlig affär… | Parkstugan Says:

  […] Röda berget, Göran […]

 3. Jens Says:

  Hur ska regeringen ha det?
  Nu försöker man skylla ifrån sig på att någon annan här som skrive in dokument som inte alls stämmer enligt dom (alliansen) själva.
  Andra gånger pysslar dataansvarig på regeringen och dess vägnar på att ändra i texter i efterhand för att försöka dölja sina egna missar. Så då är det bara att plocka fram namnet på den som satt inte dokumentet i arkivet och hänga ut den personen. För om nu fallet skulle vara så att någon satt in ett dokument där det står att Reinfeldt och company haft vetskap om Nuon affären fast de inte har det. Ja då ska namnet fram på den.
  Nu är förmodligen så att de haft vetskap om detta. Frågan är bara hade 200-300 miljarder räckt om det inte varit denna kris som då/fortfarande råder i Europa/världen….

 4. Anders Nilsson Says:

  (s) ska kritisera den form av verksamhet som staten bedriver
  genom aktiebolag. Den ger oss styrelsen där ingen satsat egna
  pengar, alltså jasägare. Vi vill inte ha ett nytt Stålverk 80.

  ”Ska” – wow /Peter

 5. Jens Says:

  Jag förutsätter att Reinfeldt anmält detta med det påstådda falska diariet.
  För skulle det mot förmodan vara falskt och någon satt dit detta på felaktiga grunder.
  Ja då är det allvarligt.
  Vad man däremot måste beskåda är om det endast är innehållet/texten  i sig som Reinfeldt och övriga ifrågasätter. För just vetskapen i sig och att de godkänt  de mindre bra affärerna milt sagt har de säkerligen haft vetskap om.
  Då det inte rör sig om ett paket Gevaliasn inköpt. För bestämma och godkänna affärer går ju alldeles utmärkt att göra utan att vare sig dokument eller diariefört det i något arkiv.

  Och om Reinfeldt skulle påstå att det är Ministerstyre att lägga sig i vattenfalls affärer så är det ju bara att fråga vad Alliansen gjorde i Vodka försäljningen….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: