Landshövding Pålsson kliver över linjen

grundlagDen förre riksdagsledamoten Margareta Pålsson, numera landshövding i Skåne har klivit över linjen. Pålsson har använt sin titel för att påverka ett ärende där en hennes bekanta var involverad.

Mejlet skickades från landshövdingens officiella adress och damp ner i mejlkorgen hos Gunilla Karlsson (S), ordförande i socialnämnden i Åstorp, för två veckor sedan. Ordföranden uppmanades att agera i ärendet. SdS

Oavsett vad man kan tycka i sakfrågan har landshövdingen inte agerat korrekt.

Bengt Lundell, docent i offentlig rätt vid Lunds universitet, säger att länsstyrelsen inte längre har tillsyn över socialtjänsten men fortfarande gäller självständighetsprincipen. Myndigheter får inte bestämma vad andra myndigheter ska besluta i ett enskilt fall.
– Eftersom hon använder sin titel kan det tolkas som att hon försöker påverka beslutsfattandet på ett otillåtet sätt. Det strider mot självständighetsprincipen. Det är olämpligt och kan vara fråga om att hon överskridit sina befogenheter, säger han och tillägger: HD

Landshövding Pålsson säger till Sydsvenskan ”Jag kanske borde ha ringt istället”. Hon har tydligen inte fattat ett smack.

Röda Berget anser att Pålsson istället borde ringa till Bengt Lundell för att få en snabbkurs i grundläggande juridik för landshövdingar.

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: