EU-stopp för Israeliska bosättarvaror – på tiden

Palestina_hdipwebmap2000okt_previewIsraels handelsavtal med EU ger landet lättnader. Det i sig är en skandal. Att bosättarvaror inte märks gör att varor från ockuperat område i praktiken omfattas av samma lättnader är en ännu större skandal. Rimligt är att bosättarvaror märks så vi konsumenter kan avstå från att köpa dem.

Nu tar EU äntligen tummen ur och markerar.

Från och med nästa år får inga företag och inga myndigheter inom unionen ha något samröre med israeliska kolonier på ockuperat område, inklusive östra Jerusalem. DN

Israel reagerar som väntat ”Bosättarledaren och tillika handelsministern Naftali Bennett har hotat att sätta stopp för EU:s bistånd och hjälpaktioner på Västbanken.

Israel beter sig som den brutala ockupationsmakt de är. Vilka skulle få betala priset för stopp för bistånd? Barn, sjuka & äldre är en rimlig gissning.

Dags för en internationell handelsbojkott av Israel. EU måste ta täten.

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: , , , , , , ,

2 svar to “EU-stopp för Israeliska bosättarvaror – på tiden”

 1. Ingen handel med företag på ockuperade områden | Görans tankar och bagateller Says:

  […] Fler som skrivit: Peter Johansson […]

 2. Barbro Hartvig Says:

  Israels och Palestinas problem är det generella i Mellersta Östern och på andra platser i världen – patriarkatet. EU sägs ha protesterat mot att kvinnor tillhörande Femen sätts i fängelse varhelst de demonstrerar. Svenska kvinnor som spelar fotboll i landslaget protesterar däremot inte mot domare och de attackerar inte motspelare aggressivt eller ordar högljutt om orättvis lottning som svenska manliga diton. Män i hela världen är maktutövare och de styr världens ekonomi i egenintresse utan tankar på varken kvinnor, barn, framtida generationer, naturens begränsningar eller fair play. När ska svenska manliga socialdemokrater stå upp för världens kvinnors självklara och lika mänskliga rättigheter – över sina kroppar, över sin utbildning, över sitt yrkesarbete med jämlika löner och inte minst arbetsvillkor – oavsett om de arbetar inom offentlig eller privat sektor och vilka socialdemokratiska män står upp för världens kvinnors politiska och sina visavi män mindre juridiska rättigheter?

  Vad har detta med Israel och Palestina att göra?
  Många israeler är sekulariserade, men fortfarande hänvisas troende israeliska kvinnor till läktaren i synagogor. Där kan de betrakta männen från ovan. Männen som ansvarar för liturgin och uttolkande av religionen. Kvinnor i moskéer är hänvisade till att knappt skönja männen bakom galler där män på samma sätt är överordnade och ansvariga för liturgin och religionuttolkning.

  Hur ska vi få fred i världen utan att respektera och inbegripa kvinnor i såväl religion som politik?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: