Lööf & den viskande plantan

center_brassEn bit in i talet dök den upp. Plantan, alltså. Då tappade jag koncentrationen. Fick ständiga plantiga associationer. Lööf pratar om Friends arena. Jag: ”Undrar hur många plantor som får plats på planen? Hur många plantor finns på plan när AIK spelar? På läktaren.”

Lööf inledde med att skälla på Sjöstedt. Ägartaliban, hette det. Jag kunde önska att Centern i Stockholm hade varit lite mer ägartaliban och skyddat skattebetalarnas pengar istället för att rea ut gemensam egendom.

Sen drog Lööf upp ”Grillningen i Maramö” och bekände stoltheten över borgerligheten och dess många arbetsgrupper för att raskt gå i opposition mot sig själv.

Arbetslinjen skulle bytas ut mot Jobbskaparlinjen. Måste allt borgerligt vara en ”linje”? På svenska innebär det att Lööf vill fokusera på att öka efterfrågan på arbetskraft istället för att öka utbudet. Rakt motsatt politik som hennes regering fört sedan 2006. Lööf vill satsa på regionalpolitik, men har avsvurit sig verktygen.

Det enda vettiga som kom ur talet var avsnittet om kemikalier i vardagen. Hade det inte varit för att det är Moderaterna som styr kunde förslagen ha lett till något.

Det förekom floskler, det förekom skäll på Löfven och Lööf talade så långsamt att jag kunde plantan växa.

En bit in i talet drar Lööf fram en planta ur en väska…

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: , , ,

Ett svar to “Lööf & den viskande plantan”

  1. Jens Says:

    Skulle vara intressant att få vars med och höra när Annie tillrättavisar Anders Borg främst men även övriga Allianspolitiker när de plockar fram statistik och diagram över hur bra Sverige är i jämförelse med andra länder. Då Annie bestämt sagt att vi INTE ska jämföra oss med andra länder utan lägga kraft och energi på de arbetslösa i Sverige….
    Så frågan är kommer och framförallt vågar hon tillrättavisa sin Allianspolitiker och främst Borg då med det hon i dagens tal sa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: