Åkesson – Mellan backspegel och spåkula – två elefanter i rummet

nasseJimmie Åkesson kommer att tala imorgon måndag. Det Åkesson inte kommer att nämna är det som kommer att prägla såväl försnack som presskonferens. Åkesson har två gigantiska elefanter stående i rummet.

Avpixlat & Ekeroth. Om SD tror att media kommer att släppa detta tror de fel. Ur ett medialt perspektiv är det intressanta egentligen politiskt banalt. Ekeroth har förnekat kopplingar till Avpixlat, vilket nu visar sig vara fel. Media gillar inte att folk gör så.

SDUs gäster till Almedalen måste fått SD-strategerna att gnissla tänder.

Sent på söndagseftermiddagen är Drottens ruin plats för debatten Ungdomen och nationen i 2010-talets Europa. Ungdomspolitiker från Ring Freiheitlicher Jugend (Österrike), Front National de la Jeunesse (Frankrike) och de Vlaams Belang Jongeren (Belgien) står på talarlistan.

– Vi delar deras idéer och vill visa att vi ingår i en större rörelse. Det är med stolthet vi tar dem till Gotland, säger Gustav Kasselstrand, ordförande i SDU, till Gotlands Allehanda. […]

Han kallar Ring Freiheitlicher Jugend för invandringsfientligt med en antiislamistisk politik och tycker att Belgiska de Vlaams Belang Jongeren påminner om Nationella fronte SvD

”Han” är statsvetaren Andreas Johansson Heinö vid Göteborgs universitet.

Vad Åkesson vill tala om framgår av seminarierna. Försvaret, arbetsvillkor och Kvinnors otrygghet. Av någon anledning finns ingen medverkande från en kvinnojour med. Carina Herrstedt ska ställa Jomshof mot väggen.

Likt förra året kommer Åkesson att försöka bredda SD. Då var det lag & ordning, i år är det försvaret. Oavsett vet både Åkesson och hans väljare att SDs hjärtefråga är invandring och främlingsfientlighet.

Oavsett vilken politisk ingång Åkesson väljer står det klart att utgången är en attack på invandringspolitik i allmänhet och muslimer i synnerhet. Detta oavsett om det uttalas eller inte.

Det intressanta är hur Åkesson hanterar de två elefanterna i rummet.

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: , , ,

Ett svar to “Åkesson – Mellan backspegel och spåkula – två elefanter i rummet”

  1. Åkesson är en bombastisk högerpopulist | Röda Berget Says:

    […] Åkesson försökte mycket riktigt bredda partiet genom att sno ett S-förslag om rätt till heltid och ett LO-krav om ökade resurser till arbetsmiljö. Osäkert om det lönar sig. Varför rösta på en kopia som inte kommer att få igenom nåt, när man kan rösta på originalet som vid vinst kommer att leverera? […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: