Hägglund – Mellan backspegel och spåkula

Göran_HägglundUnder vinjetten ”Mellan backspegel och spåkula” ska jag dels försöka spå vad partiledaren ska ta upp i sitt tal, dels sätta det i kontext med föregående års tal och andra utspel.

Göran Hägglund är första PL ut i år. Jag spår att hans tal kommer att påminna om förra årets. Det kommer att vara rätt humoristiskt, väl framfört och till stora delar tilltalande för de egna krympande skarorna. Hägglund kommer likt förra året att svinga vilt mot såväl Löfven som Sjöstedt. Frågan är om han även kommer att ladda mot Fridolin/Romson.

Hägglunds problem är att han är regeringens svagaste kort. Jag pratar inte primärt om opinion utan främst politiskt. Oavsett hur mycket Hägglund pratar om det goda samhället är det bara prat. Han är inte den som bestämmer.

När det gäller Hägglunds och KDs riktiga hjärtfrågor är de ensamma i regeringen.Oavsett vad Hägglund säger imorgon kommer det inte att göra ett märke i den politiska plåten.

Jag tror Hägglund kommer att runda läkaruppropet och den massiva kritiken mot vården i Region Skåne. Sånt ”nonsens” har han inte tid med.

Tiden håller på att rinna ut för Hägglund, vad han skulle behöva är ett utspel i klass med fastighetsskatten, men jag ser inget sådant i sikte.

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: