Victoria Park investerar i bostäder på Rosengård

Fatsighetsbolaget Victoria Park, hittills känt för äldreboenden av det mer exklusiva slaget, går nu in på ett intressant område. Jag vet inte om de trampar helt nya stigar, jag vet i vilket fall inte om något annat privat bolag agerat på liknande sätt förut.

Victoria Park går in och köper den del av Herrgården i Malmö som tidigare ägdes av Acta. Anders Svensson kallade Acta Sveriges sämste fastighetsägare, det kan mycket väl vara sant. Mögel och kackerlackor är inte direkt en kvalitetsstämpel. Det är i sig inte särskilt speciellt, det intressanta är målsättningen.

Victoria Park har också sociala ambitioner för området. Tre miljoner kronor satsar man i år på stöd till idrottsföreningar och Hyresgästföreningens fritidsgård, inrättande av läxhjälp för skolbarn och olika typer av integrationsinsatser. […]
– I Herrgården handlar det inte bara om att rusta upp husen. Det minst lika viktigt att jobba med de sociala frågorna, säger Greg Dingizian, vd på Victoria Park. SdS

Vidare går Dan Olofsson som delägare i Victoria Park. Hans representant i styrelsen är den förre riksdagsledamoten Luciano Astudillo.

– Jag tror att en styrelse präglad av en mångfald av erfarenheter är en stark styrelse. Jag är hedrad att Dan har det förtroendet för mig, säger Luciano Astudillo.
Han ser styrelseposten som ytterligare ett led i engagemanget för Malmös utsatta områden.
– Jag tror att det går att göra väldigt mycket vettigt om man vågar vara långsiktig och kreativ SdS

Luciano sitter även i styrelsen för stiftelsen Uppstart Malmö, där Dan Olofsson är ordförande.

Vi ser nu en väldigt intressant utveckling i Malmö, där lokala företagare utifrån ett kommersiellt perspektiv gör sociala satsningar. Gänget som lägger pengar i Uppstart Malmö gör inte det för att vara bussig mot någon, de är ute efter att tjäna pengar. De vill hitta nästa Dan Olofsson och investera tidigt i hopp om att få tillbaka pengarna med råge. Utan den typen av kapital hade Microsoft stannat i sitt garage. Hittills har problemet varit att folk med fel efternamn har förtvivlat svårt att få lån eller attrahera externa investerare.

Victoria Park avser att göra en bra affär av fastigheterna i Herrgården, inte genom att vara en slumvärd, utan genom att vara tvärtom. Ingen ska inbilla mig att värdet på ett fastighetsbestånd kommer att gå ner när sociala problem i området minskar eller att kostnaderna för underhåll inte kommer att minska. Jag hoppas verkligen att Victoria Park lyckas med satsning och visar andra privata värdar ett alternativt sätt att tjäna pengar och bygga varumärken.

Jag säger det igen – det är i Malmö det händer.

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: