Säpo silar Vänsterpartister och sväljer högerextremister

Enligt uppgifter till DN har de sju största högerextrema hatsajterna runt 144 000 träff/dag.

Demokratiminister Birgitta Ohlsson tog på tisdagen emot en rapport om våldsbejakande extremism på internet. Utredningen visar att den högerextrema-miljön når långt fler personer än vad den vänsterextrema och den jihadistiska gör. Expo

Vad prioriterar då Säpo? Jo, de koncentrerar sig ”på samhällsomstörtande verksamhet, det vill säga sådant som hotar det demokratiska statsskicket. I Säpos värld innebär det att kartlägga vänsterpartister.

Förre EU-parlamentarikern Jens Holm var ju en man som brydde sig om djurs rättigheter samt demokrati i Colombia. Han måste har varit ett stort hot mot det svenska statsskicket. Alla inom Säpo är starkt  medvetna om sambandet svensk demokrati/diktatur i Colombia.

Dags att röja i Säpo…

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: , ,

9 svar to “Säpo silar Vänsterpartister och sväljer högerextremister”

 1. Håkan Larsson Says:

  Det är inte bara vänstern som bevakas utan även dem som verkligen vill framåt. När jag blev intressant i MP i mitten av 80-talet fick vi lära oss märka när våra telefonsamtal blev avlyssnade.

 2. Dan Says:

  Hur vet du vad SÄPO prioriterar?

  Enligt honom var hans första kontakt med SÄPO efter ett möte på Grand Hôtel i Stockholm med gruppen EIR, Executive Intelligence Review, en grupp kopplad till den kontroversiella rörelsen EAP, mest känd för sitt extrema Palmehat under 1980-talet. Han kontaktades då för att infiltrera högerextrema grupper.

  Hans huvuduppgift var ju, enligt vad han själv säger, att lämna information om en rad poliser och militärer som påstås ha kopplingar till ­högerextremism. Han hävdar själv att han rörde sig i högerextrema kretsar för att få inhämta information på uppdrag av Säpo, Rikskrim, Länskrim och Tullkriminalen.

  Så detta med kartläggning av vänstern var tydligen en liten del och inte de som SÄPO prioriterade när de anlitade honom om man får tro vad han själv säger. Fast det är väl mer inkomstbringande för pressen att berätta att han rapporterade var Lars O sa på ett möte, istället för att skriva att en agent infiltrerade högerexterma grupper och rapporterade till SÄPO om högerextrema militärer och poliser.

  Men Mammon är tidningarnas Gud. De måste sälja lösnummer.

  Den intressanta frågan är varför Säpo överhuvudtaget spionerar på ett riksdagsparti. /Peter

 3. Anders Nilsson Says:

  Alla hoppas ”vi” att nyheten ska hålla. Fastän mannen inte
  var anställd av SÄPO och kanske var en kalleblomkvistare.
  F ö verkar ”högerextremismen” starkare än den är. Många
  besöker dessa sidor för att få upplysningar som media
  i vällovligt men idiotiskt kontraproduktivt syfte mörkar.
  Ärligare journalistik o Realisten blir mindre intressant
  för allmänheten.

 4. Alla vänstergrupper sannolikt infiltrerade | Svensson Says:

  […] Bloggat: Röda Malmö, Röda Berget, Läs även andra bloggares åsikter om Kontroll, Repression, Infiltration, Angivare, Säpo, […]

 5. Kristian Jansson Says:

  Min bild är helt baserad på media, så är säkert också din Peter så vi får väl anse att vi saknar en del underlag.
  Det jag uppfattat av flera sådana här avslöjanden är främst två saker.
  Säpo spanar inte generellt på partier utan på personer i kretsar med koppling till rörelser med våldsam inriktning. Att dessa tyr sig till riksdagspartier är i vissa fall olyckligt.
  Jag är också av uppfattningen att man inte prioriterar personer inom den svenska riksdagsskalan högre än tex nazister. Däremot så är benägenheten bland nazister lägre att ringa Aftonbladet och tipsa. Dessutom tror jag att de som deltagit i operationer mot personer i tex vänsterpartiet löper större risk att drabbas av dåligt samvete och då blir Whistleblowers (att det dessutom finns mer pengar att tjäna på ett sånt avslöjande kan helt klart bidra)
  Sen undrar jag hur vi bör ställa oss till tanken att politiska partier per definition skall ha immunitet och på vilken nivå den ska finnas.

  Vad säger att Svenskarnas parti ska vara fria från Underättelseinhämtning från Säpo

  De är nassar /Peter

 6. Kristian Jansson Says:

  Jag visste att jag skulle ångra att jag slängde in det sista stycket…

  Jag ställer en ja och nej fråga istället:

  Vet du hur Säpo prioriterar?

  Det är vida känt att Säpo har fokus på vänsterfolk trots att våldet finns på den andra sidan av den politiska skalan. /Peter

 7. Kristian Jansson Says:

  Om man ser det här utifrån så tycker alltså ett gäng som hyllar Castro, Nordkorea, Pol pot att de utsätts för kränkningar av sällan skådat slag när de kartläggs?
  Det är klart att man ska ha jäkligt torrt på fötterna innan man börjar spana och kartlägga folk, för min del ska det vara en reel säkerhetsrisk som ska ligga till grund, inte åsikter i allmänhet.
  Sen vill jag bara trycka på att bara för att man som vänsteraktivist inte vet vilka resurser som läggs ner på andra sidan staketet så betyder inte det att man är den enda som utsätts för granskning, även om det kan upplevas så.

  En av anledningarna till att man använt infiltratörer i närtid mot vänstern kan bero på att högergängen är enklare att kartlägga elektroniskt i sin helhet, men det är bara en spekulation.

  Det är bara att studera vem som attackerar och mördar fackföreningsfolk i Sverige. Där finns hoten/Peter

 8. Kristian Jansson Says:

  Jag vill nog påstå att det finns ett starkt våldskapital hos autonoma vänstergrupper också, de använder dessutom också våldsamma metoder mot riksdagspartier.

  Nu tycker inte jag att SD är ett traditionellt riksdagsparti i klassisk bemärkelse men de ingår i din ihopklumpning ”Säpo ska inte spionera på riksdagspartier. Även om jag misstänker att det kan finnas element runt dem som det definitivt skulle vara värt att hålla ögonen på…

 9. Skräcken från vänster, starkare än hotet från höger | Högbergs Tankar Says:

  […] mm: Peter Johansson, Johan Westerholm, Expo, SCB PSU 2013, Ab, Ab2, Ab3, Exp, SvD, SvD2, DNMer […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: