Inte bara strejkbrytare – studentmoderaterna var även trafikmarodörer

Busshållplatser är till för bussar. En av de första sakerna jag fick lära mig som ung körkortsaspirant. Inte för att vi hade så många busshållplatser i Grängesberg, men de som fanns skulle hållas rena från privatbilister.

Det är beklämmande att se de studentmoderata strejkbrytarnas sk ”bussar” hindra ordinarie linjetrafik att komma in till hållplatsen.

Enligt Transportstyrelsen är det endast tillåtet att stanna med en personbil vid en busshållplats om det inte hindrar den ordinarie linjetrafiken.

– Något annat stannande på busshållplatser är inte meningen att det ska vara. Det är i så fall ett brott mot trafikförordningen, säger Bo Göingberg, utredare på Transportstyrelsen SvD

Jag uppmanar kommunal att göra en polisanmälan. I bästa fall kan några studentmoderata körkort ryka.

I tider av strejk blir det alltid glasklart vem står var på den politiska skalan. På DNs ledarplats jämställs strejkbryteri med civil olydnad, Gandhi skulle förmodligen ha ett och annat att säga om det, medan AB kultur kallar saker för dess rätta namn. Att Svenskt Näringsliv gör bort sig är inget att förvånas över.

Bloggat: Leine

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: , , ,

3 svar to “Inte bara strejkbrytare – studentmoderaterna var även trafikmarodörer”

 1. Bjorn Alvebrand Says:

  Frågan är om inte hela tilltaget – detta vidriga slyngeltilltag – också strider mot gällande yrkestrafiklagstiftning. Dessa slyngelmoderater har skaffat sig mycket på sitt samvete – utifall det nu hade något samvete överhuvudtaget dessförinnan. Nåja – konstaterade förstrött att svartfötternas aktion – strejbryteriet som gavs det passande namnet Amalthea – linjen – ett ytterligare bevis på deras synnerligen begränsade historiekunskaper som om de funnits skulle begripit det olämpliga i att använda namnet – varade eller orkade man med under 4 timmar sen var det kört med uthålligheten för deras räkning.
  Enligt dom själva var linjen en succe – enligt andra närvarande blev dom utskällda av de flesta och få gjorde sig besväret att åka med dom.

  MVH/Björn Alvebrand

  Ansvarsfrågan vid en ev olycka torde vara minst sagt oklar. /Peter

 2. Busschaufförernas kampvilja ökar | Görans tankar och bagateller Says:

  […] som skrivit: Liv Beckström, Martin Moberg, Peter Johansson, Peter Johansson, Martin Moberg, Alliansfritt Sverige, Martin Moberg, Peter Johansson, Badlands Hyena, Peter […]

 3. henning bask Says:

  Det är beklämmande att uppleva strejkbrytare i vår tid. Klämkäcka moderatstudenter för tankarna till strejkbryteriet 1909 som också anfördes av studenter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: