Ingen ska utnyttjas på jobbet

Idag säljs svenska arbetstillstånd för priser som startar med ett etta och avslutas med ett gäng nollor. Det är en enorm skandal att det förekommer. Det är en än större skandal att det finns politiker i den svenska riksdagen som anser att det är OK att det är så.

Idag finns det folk som bor i krogarnas källare och jobbar långa dagar för väldigt lite pengar. Vi som är gäster ser dem inte, men de finns där. Även det är en enorm skandal. Även här är det en större skandal att det finns politiker i den svenska riksdagen som anser att det är OK att det är så.

Folk ska inte utnyttjas på jobbet. Sverige gynnas inte av lönedumpning, försämrade arbetsvillkor och jobbtraficking. Sverige gynnas inte av en växande svartare sektor i ekonomin. Sverige skadas av att företag som sköter sig konkurreras ut av bolag som betalar svarta löner.

Egentligen är det väldigt enkelt. På svenska arbetsmarknad ska svenska kollektivavtal gälla. Arbetsmiljö och arbetstider ska följa svensk lagstiftning. Ingen ska utnyttjas på jobbet. Det goda arbetet ska omfatta alla.

De regler för arbetskraftsinvandring som borgarna och Mp skapat lämnar dörren vidöppen för ekonomisk brottslighet, lönedumpning, svartjobb och utnyttjande av arbetskraft. Gång på gång har skandalerna påtalats, lika många gånger har de ignorerats.

När LO gör det som ett fackförbund ska göra, nämligen värna om anständiga arbetsförhållanden i Sverige anklagas de av ett gäng nyliberala fackföreningshatare för att vara rasister. Jag blir kort sagt illamående.

Jag applåderar LOs initiativ.

Annonser

Etiketter:

Ett svar to “Ingen ska utnyttjas på jobbet”

  1. Fusk och utnyttjande pågår | Görans tankar och bagateller Says:

    […] som skrivit: Thord Ingesson, Martin Moberg, Peter Johansson, Samuel […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: