MP13 gav grönt ljus för regeringsskifte

Läser Sanna Raymann med ett småleende.

Medan partitoppen fortsätter Wetterstrands och Erikssons värv att kratta manegen för samstyre med S, så ser gräsrötterna till att försvåra dessa förutsättningar. SvD

På vilken politisk planet lever Raymann? Mp13 beslutade att instämma med S-kraven att återställa arbetsavgifterna för unga, samt lämnar klara öppningar för att öka kommunernas inflytande över friskoleetableringar. Båda dessa beslut löser upp knutar i ett kommande S/Mp-samarbete.

Kravet på 35-timmars arbetsvecka kan Mp-ledningen sälja mot något annat och skylla på sossarna om medlemmarna har synpunkter. ”Det är ett långsiktigt krav”, ”I en förhandling måste man ge och ta”, ”Vi nådde inte ända fram” – välj lämplig formulering.

Klart är att besluten på MP13 innebär att Mp fjärmar sig från den linje som t.ex Mikaela Waltersson stod för. Lika klart är att dagens Mp är betydligt mer svårsmält för borgerligheten än gårdagens. Vilka förutsättningar är det som Raymann åsyftar?

Bloggat: Peter Högberg, Martin Moberg, Johan Westerholm,

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: , ,

2 svar to “MP13 gav grönt ljus för regeringsskifte”

  1. Lars Flemström Says:

    Så det är alltså ”Mp 13” och inte väljarna 2014 som bestämmer om det ska bli regeringsskifte?

    Japp! /Peter

  2. pairis Says:

    Jag tycker inte att mp är något bra alternativ som samarbetspartner i en regering! De är i sanningen opålitliga och det kommer sådana här ryck från vänsterfalangen hela tiden. Hoppas att s samarbetar med fp och eventuellt med c efter valet. Nu har vi två ytterligheter: Sverigedemokraterna åt det ena hållet och mp+vänsterpartiet åt det andra. Regeringen 2015 kommer att bestå av m+c+fp eller s+c+fp, förhoppningsvis. Med vänlig hälsning Päivi Rissanen Nilsson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: