Jonas Sjöstedt påminner om Bart Simpson

Sjöstedt_BartKören på Bart Simpsons skola ska sjunga och Bart placeras längst bak. Hans reaktion är att hoppa upp och ner och vråla ”se mig, se mig, se mig”. Jonas Sjöstedt påminner just nu om Bart Simpson. Dagens debattartikel i DN är Jonas Sjöstedt som hoppar upp och ner och hojtar ”se mig, se mig, se mig”. Någon borde upplysa Sjöstedt att desperation inte är speciellt attraktivt.

Denna desperation är också Sjöstedt problem i detta spel som just nu pågår. Det påminner lite grand om det klassiska bondfångartricket med tre koppar och kula som är gömd under en av dem. Ingen vet var kula ligger förutom bondfångaren själv, men i detta spel om regeringen finns ingen bondfångare.

Sjöstedt och hans Vänsterparti är en oattraktiv regeringspartner på grund av deras sätt att vara, inte så mycket pga deras sakpolitiska ställningstaganden. Ingen vill förhandla med öppen dörr, men V klarar inte av ta det lugnt och köra med stängd dörr.

Bloggat: Peter Högberg,

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: , ,

5 svar to “Jonas Sjöstedt påminner om Bart Simpson”

 1. Håkan Larsson Says:

  Är inte det här ett något klumpigt sätt att kommentera vänsterns påståenden om samförstånd mellan V och Mp?
  Hade det inte varit roligare att påpeka att S och M är de partier som röstat likadant i flest frågor i Riksdagen sedan 1956, och att önska at Detta Måtte Upphöra?

  Verkligheten är aldrig klumpig – den bara är…/Peter

 2. Lars Flemström Says:

  Om vindkraften hade roterat lika fort som Jonas Sjöstedt, så hade vindkraften varit lönsam.

  För ett år sedan ville V tillåta en vinstudelning motsvarande statslåneräntan + 1 %. För ett par veckor sedan ville V inte delta i en regering, som ö.h.t. tillåter vinstudelning. Nu kan V t.o.m. acceptera höjd vinstudelning. Det enda som man är emot är dagens vinstnivåer.

  ”Men vi regerar inte till vilket pris som helst. Vänsterpartiet kommer inte att sitta i en rödgrön regering som fortsätter dagens privatiseringspolitik”

  Undrar hur den ”rödgröna” privatiseringspolitik, som ska förhandlas fram med Mp, kommer att se ut. Kanske privata fängelser med vindkraftdrivna övervakningskameror, som bara fungerar när det blåser styv kuling? Det blir kanske vinddrivna svängdörrar.

  Vilket parti som har att ge order och vilka partier som har att lyda i den Mp-/V-ledda regeringen är tydligt:

  ”Både Miljöpartiet och Vänsterpartiet behövs i en framtida regering. Det är allra tydligast på klimatområdet, där det är våra två partier som tar frågan på tillräckligt allvar och låter hänsynen till klimatförändringarna prägla politiken även på andra områden. Det kommer att bli nödvändigt. Tillsammans kan vi göra S politik grönare.”

 3. Thomas Åkerblad Says:

  OK, Sjöstedt ska hålla käft och göra som (s) vill, annars…? Du är verkligen i en klass för dig själv bland s-bloggarna. Du slår alla andra med hästlängder när det gäller mobbning!

  ”Mobbning” – jag har bara börjat 😉 /Peter

 4. Sjöstedts invit | PEPPRAT RÖDGRÖNT Says:

  […] Bloggat: Schlaug, Jonas Sjöstedt, Martin Moberg, Högbergs tankar, Röda Berget […]

 5. Om det ensamma partiet | Görans tankar och bagateller Says:

  […] som skrivit: Peter Högberg, Peter Johansson, Martin […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: