Står Malmömoderaterna bakom Roslunds judehatsanklagelser mot Sestrajcic?

Vad Carl Axel Roslund står för råder det inget tvivel om, men ledningen för Malmömoderaterna glider på orden. Ska de stötta Roslund eller inte. SR har en längre intervju med Roslund som ger insikter i hur han tänker. Roslund såg Parks flyer och saken var klar.

– Han måste ju vara medveten om det. Det är ju hans ansikte där i alla fall, säger Carl-Axel Roslund.
Hur vet du det?
– Det vet jag inte, men det förutsätter jag. Annars hade han ju reagerat och sett till att polisanmäla det omedelbart. Han skulle också ha sett till att ansvariga i Malmö kommun skulle plockat ner dem omedelbart, istället för att låta hela världspressen se dem.
SR

”Logiken” ovan är typiskt Roslund. Hur vet Roslund att DS överhuvudtaget sett flyern? Det vet han inte, men han förutsätter. Dessutom frågar jag mig vilken armé av kommunanställda Roslund tror att DS har till sitt förfogande.

Roslunds fråga skickades i går ut som ett pressmeddelande från Moderaternas kansli i Stadshuset. Enligt Roslund såg Moderaternas ledning frågan innan den skickades ut.
– Det gjorde både Stefan Lindhe och Anja Sonesson. Sedan ska jag villigt erkänna att de hade synpunkter på mitt ordval, säger han SR

Lindhe interjvuas i TV och säger ”Vi har inget ansvar för hur enskild ledamot formulerar sig. Nej det har vi inte” Det är ett väldigt bekvämt sätt att se på saken. Jag hoppas att Lindhe ärar den principen när andra partiers ledamöter uttalar sig i olika frågor.

Problemet för Lindhe och Sonesson ligger i att Roslund är en lokal moderat tungviktare. Fd ledamot i riksdagen, fd ledanot i Region Skåne och långvarig ledamot i fullmäktige. Han har många lokala supportrar och han låter sig inte kontrolleras eller påverkas. De vill helt enkelt inte ha en konfrontation med Roslund, eftersom de kommer att förlora. Tror nån att en moderat grönis i fullmäktige tillåtits att skicka in denna fråga, formell rätt eller inte?

Bilden på toppen har länkats från Gatukonst, det är en vidrig bild, men det är viktigt att vi förstår vad saken handlar om. Malmömoderaten Roslund tror på fullt allvar att DS och V i Malmö har varit delaktiga i att ta fram den bilden. Jag instämmer med Alliansfritt;

” Hur dum är man om man tror att det är Sestrajcic själv som har satt upp den här?

Jonas Sjöstedt har bloggat i frågan, Röda Berget,

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: , , , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: