Säljer Bildt ut Arktis miljö mot ett framtida oljejobb?

bildtunnaKommer Carl Bildt att göra det igen? Kommer Bildt åter att fläcka ner sig och Sverige med olja. Ingen har glömt Bildts inblandning med det famösa Lundin Oil och nu verkar det som om nästa steg är på gång.

Carl Bildt är ordförande i Arktiska rådet och som sådan glasklar. ”Sverige kommer inte att lägga sin energi på att helt förbjuda oljeutvinning i Arktis”, skriver Bildt i DN. Miljörörelsen är mindre nöjd.

Vi måste låta de fossila reserverna stanna i marken. När Sverige är ledande i ett så här viktigt organ måste vi prata om att det, i stället pratar man om att ta upp fossila bränslen ur ett av jordens mest sårbara och svårarbetade områden. Kan vi inte ens som ordförande göra realpolitik av klimatfrågan och säga stopp, vad ska då till för att man ska göra allvar av klimatåtgärderna? säger Therese Jacobsson Expressen

Vådan av att utvinna olja under svåra förhållanden kan vi se i konsekvenserna av olyckan i Mexikanska golfen. Vad kan då driva Bildt? Kan det vara så enkelt att han karriärplanerar?

Vad har regeringens milöminister Lena Ek för åsikt i frågan?

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: