Högerns rädsla för debatt är skrattretande

löfvenLO och Socialdemokraterna har olika åsikter om den ekonomiska politiken. Hudå, anser Högern. ”Splittring”, hojtar Arpi i sin megafonledare i SvD. ”mummel – risker – mummel” låter från en osedvanligt svamlig Göran Eriksson i samma tidning. Expressen lyckas skylla den spräckta jobbpakten(var ni den kom ifrån) på LO, när resten av världen vet att det svar Svenskt Näringsliv som hoppade ur båten. Gp – fan vete. DN svamlar loss om sånt som inte hör hemma i ett  1 majtal och verkar anse att realistiska politiska förslag är något problematiskt.

Vad Daniel Swedin i AB egentligen är ute efter är svårt att förstå. Å ena sidan vill han inte ha debatt – å andra sidan anser han, om jag läser rätt mellan raderna, att LO ska köra hårt.

Tågordningen mellan LO och S ser ut så här. Socialdemokraterna är den politiska grenen av arbetarerörelsen. S ställer upp i val. lägger politiska förslag och aspirerar på regeringsmakten. LO tillvaratar sina medlemmars intressen gentemot arbetsgivarna och ställer krav på S och andra partier. Det är alltså LOs uppgift att driva på, men inte alla gånger S uppgift att nicka.

Olika åsikter är inget farligt, det är sunt och nödvändigt för all form av utveckling. För övrigt spår jag att överkottsmålet kommer att bytas ut mot ett balansmål under nästa mandatperiod. Detta oavsett vem som styr.

Bloggat: Peter Högberg, Roger Jönsson, Martin Moberg, Ola Möller, Sofia Lund

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: