När Moderaterna avvecklade försvaret…

…är moderaterna tysta.

Försvaret brukade vara en moderat paradgren. Oavsett statsfinansiellt läge fanns det en pengar till kulor och krut, eventuellt fredrörelse var inget annat är Ryssens femtekolonnare. Igår övade ryskt stridsflyg anfall mot svenska militära installationer´varav en fanns i närheten av Stockholm.

Försvarsmaktens insatschef Anders Silwer bekräftar att övningen ägde rum under långfredagsnatten och att någon svensk beredskap i form av jaktplan för dokumentera och avvisa inkräktare inte fanns på plats trots att det normalt ska finnas.
– Det var två ryska bombplan och fyra jaktplan som var inne och övade i Östersjön. Det var en helt vanlig övning. Just då hade vi inte jaktflygplan i beredskap, säger Anders Silwer till Ekot.
Men om ni hade haft det, skulle de ha gått upp då?
– Ja, det skulle de.

Den typen av bombplan kan bära kryssningsmissiler och kärnvapen  SR

I klartext innebär det att om Ryssland hade velat bomba Stockholm hade de kunnat göra det ostört. ”Något direkt militärt hot från Ryssland till följd av den militära upprustningen vill Karin Enström inte prata om”. Hoppsan.  Flyg från Nato följde de ryska planen på avstånd, medan våra plan sussade i sina hangarer.

Bristen på svensk förvsrakapacitet skapar ett säkerhetspolitiskt vakum i luftrummet över Östersjön. I en tid där Ryssland agerar mer aggressivt innebär det att Nato kommer att tvingas göra detsamma eller lämna fältet fritt för Ryssland, vilket knappast är ett alternativ. Regeringen Reinfeldts agerande har skapat en situation där avsknaden av svensk försvarskapacitet har blivit en geopolitisk säkerhetsrisk.

Moderata debattörer är väldigt tysta, förutom Man #6

Det är vi som i realiteten rustar ner vår militär från en ännu lägre nivå. Skäms de inte litegrann iallafall, Fredrik och Karin? Skäms de inte när de ljuger Svensson i ansiktet? Skäms de inte över att Sverige inte kan skyddas och försvaras…? 6M

Förre marinofficeren Westerholm nynnar på nån ramsa han påstår att värnpliktiga fick lära sig på den tiden det begav sig. Jag kan bara konstatera att på Dalregementet fanns inga dylika ramsor, enbart Äppelbo Gånglåt ekade i våra skallar.

Bloggat: Martin Moberg, Roger Jönsson, Peter Högberg, Cornucopia, Wisemans Wisdoms

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: , , , ,

2 svar to “När Moderaterna avvecklade försvaret…”

 1. norah4you Says:

  Nej du. Det var inte Moderaterna som avvecklade Försvaret. Det började långt innan. Det började med utredning om Försvaret under Palmes sista år. Utredningen som ledde fram till Försvarsbeslut 1988. Beslut togs tyvärr tvärs över parti- och blockgränserna. Beslut som skadade svenska Försvaret direkt. Sedan har det fortsatt. Först under Göran Persson. Försvarsbeslut 2000 och 2006. Också fattade i samstämmighet.
  Men skyll inte på Moderaterna något som inte är Moderaternas fel!
  De drivande på 1980-talet var vänsternissar i Socialdemokratin och Socialliberala vänsternissar i Folkpartiet.

  Senast jag kollade har vi haft moderat försvarsminister sedan 2006. /Peter

 2. Beckman (m) anklagar försvaret för att lämna Sverige försvarslöst i syfte få mer pengar | Röda Berget Says:

  […] Tankar från en Sosse « När Moderaterna avvecklade försvaret… […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: