Statsministern heter fortfarande Reinfeldt

skongressVaknar med separationsångest. Ingen kongress, inga beslut att ta och ingen mediecirkus. 5 intensiva dagar ersatt av – politisk vardagslunk. Låt oss slå fast ett par saker.

Fredrik Reinfeldt är fortfarande statsminister. Även om S varit i fokus under de senaste veckorna är Fredrik Reinfeldt fortfarande statsminsiter och S är i opposition. Alla beslut som fattades under kongressen är helt betydelselösa om vi förlorar valet 2014.

Beslut tagna på kongressen kommer inte att genomföras ograverade, såvida vi inte får egen majoritet i riksdagen. Vad vi har gjort är att slå fast vår grundposition inför valrörelsen  2014. När väljarna sagt sitt och valet är vunnet startar förhandlingarna, givandet och tagandet. Våra förhandlares skicklighet och valresultatet kommer att avgöra hur mycket av kongressbesluten som kommer att genomföras. Westerholm manar till aktivitet, vilket är ett gemensamt ansvar. Vi kan inte vänta på att partiledningen aviserar kampanj, vi får ta eget ansvar och masa ut på gator och torg i syfte att möta väljarna.

Högern har gett upp kampen mot arbetslösheten. När Stefan Löfven säger att S ska se till att Sverige har lägsta arbetslösheren i EU 2020, dvs halvera den, säger högern att det inte går.

Det är därför Löfvens mål om att Sverige ska ha lägst arbetslöshet i Europa är bra. Det ställer krav på Socialdemokraterna att leverera bättre politik. Och det sätter ljuset på Borgs bluff, den om att inget som händer är hans fel. Politiker kan inte fixa allt.
Men tro inte på Anders Borg nästa gång han skyller fiaskot med Fas 3 på världskonjunkturen. För så här är det:
Vi kan välja hur vår skola ska vara organiserad och hur mycket vi vill satsa på den.
Vi bestämmer själva om vi vill sälja vapen till diktaturer eller inte.
Vi kan säga nej till att låta jobbcoacher tjäna miljoner på att låta arbetslösa stöpa ljus, och ja till att unga människor ska få en andra chans. AB

Valet 2014 kommer att handla om arbetslöshsten. En arbetarerörelse som går till val på halverad arbertslöshet mot en höger som säger ”Glöm det”.

Bloggat: Roger Jönsson, Roger Jönsson, Martin Moberg, Peter Högberg,

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: , , ,

Ett svar to “Statsministern heter fortfarande Reinfeldt”

  1. #sframtid | RASMUS LENEFORS Says:

    […] att läsa: Annarkia l Högbergs tankar l Martin Moberg l Roger Jönsson l Röda Berget l DN l DN l DN l SvD l SvD Foto: Jens […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: