Högerns lögn- och propagandamaskin går loss på allvar

skongressGårdagens beslut på Skongress får högern att gå i taket. Johan Norberg är värst. Han låter påskina att 180 000 jobb kan försvinna, vilken är en ren och skär lögn. Antalet anställda inom vård, skola & omsorg beror på antalet gamla, vårdbehövande och barn vi har. Det är mycket möjligt att en och annan får byta arbetsgivare, men högern brukar inte ha några problem med attanställda tvingas gå från kommunalk anställning till privat. Varför skulle det vara en katastrof att gå från privat till kommunal eller kooperativ arbetsgivare?

Eric Erfors däremot, ger en annan bild

Det politiska minnet tycks bara bli kortare. Jag vill i all ödmjukhet påminna både Jan Björklund och alla lyckliga s-ombud att i denna fråga har partikongressen bara bekräftat gällande partilinje. Det mjuka vetot från 2009 återanvänds 2013.
På partikongressen 2009 i Älvsjö fastslogs att ett samarbetsavtal ska finnas med kommunen ”innan skolan ska få starta.”
I Göteborg 2013 heter det att ”det ska krävas ett samarbetsavtal med den offentliga huvudmannen för att etablera en ny fristående skola.” Expressen

Poängen med uppgörelsen är dels att vi slagit fast en viktig princip – behov, inte vinst ska styra, samt att vi lägger makten lokalt hos kommunerna. Att verkan av det inte blir känt förrän de lokala besluten är tagna verkar Erik Helmersson, DN, ha svårt att förstå. Han måste tro att Jämtin har någon form av spåkula.

Innan Vårdföretagarna spricker borde de fundera över om sossarna i till exempel Nacka kommer att gå fram med förslag som skulle straffa dem i kommunvalen? Troligen inte, sannolikt inte.

PJAL kommer årets upplysning – ”S-kongressen är inte riksdagen”. Åh f-n, hade ingen aning om det.

När vi har vunnit valet 2014 är det dags att förhandla med potentiella partners. Vad vi gör nu är att slå fast vår förhandlingsposition. Vår framgång beror på väljarnas utslag och våra förhandlares förmåga. Stefan Löfven kan nog sägas vara en halvhyfsad förhandlare.

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: