Sjöstedt krävde inte stadsrådsposter

Peter Akinder påminde mig om något som såväl DNs rubriksättare som andra kommentatorer, inklusive undertecknad bortsett från. Jonas Sjöstedt kräver inte statsrådsposter i sin artikel.

Den vänsterpartiledare som inte vill ha vänsterpolitik och samtidigt inte förstår att den måste genomföras i samarbete med socialdemokratin är nämligen icke född.

Snarare var det intressanta att Sjöstedt inte med ett enda ord ställde upp några skarpa villkor för ett sådant samarbete.

Inga oavvisliga krav på statsrådsposter och inga formuleringar på temat att partiet tänker rösta emot varje regering som det inte sitter i; i artikeln fanns faktiskt ingenting som ens var i närheten av det ultimativa maktspråk som Miljöpartiet brukar blåsa upp sig med.

Tvärtom kryddade Sjöstedt med formuleringar om tidigare framgångsrika ”gemensamma majoriteter” samt att en ”rödgrön majoritet” efter valet 2014 ”ska användas på bästa vis”.  Östran

Göran Perssons regeringar vilade på en rödgrön majoritet i riksdagen. Med jämna mellanrum skrev vänsterns partiledare och Miljhöpartiets språkrör denna typ av artiklar.

Borgeriet är rädda…

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: , , ,

2 svar to “Sjöstedt krävde inte stadsrådsposter”

  1. Håkan Larsson Says:

    Kanke en av de mera avgörande skillnaderna här är just Göran Person och hans utrensning av kompetens som kunde få honom att framstå i sitt rätta ljus. SAP lider fortfarande av detta.

    Exakt vilka tänker du på? /Peter

  2. Lars Flemström Says:

    Jag har också förstått att Vänsterpartiet inte kräver ministerposter. Om S inte får egen majoritet, men S och V tillsammans har majoritet i riksdagen, borde det vara självklart för alla att vi får en socialdemokratisk minoritetsregering med stöd av V. Om man köper något, köper man väl av den som tar minst betalt?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: