#skongress: Löfvens löfte

skongressStefan Löfvens inledningstal började som väntat. Välkomnanden till alla och envar, student allvar några slängar mot regeringen. Ungefär som väntat, men sen kom det.
Socialdemokraterna ska inom 6 år från ett maktövertagande ha lägst arbetslöshet inom EU. Idag har Österrike lägst arbetslöshet med höga 4%. Det innebär att S lovar att halvera arbetslösheten fram till 2020. Den andra delen av löftet handlar om att öka antalet arbetade timmar.
Ad som hände var att Stefan Löfven slet åt sig initiativet i debatten. Reinfeldt & co tvingas nu förhålla sig till Löfven.
Borgerligheten kommer naturligtvis att mumla om möjligheter till friserade siffror etc, men de glömmer att socialdemokraternas medlemmar kommer att jaga partiledningen med blåslampa om de skulle försöka smita från sitt löfte.
Löfven avslutar med att poängtera att målet är full sysselsättning, dvs arbete åt alla.

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: , , ,

5 svar to “#skongress: Löfvens löfte”

 1. Löfven halverar arbetslösheten – Reinfeldt äter böckling | Röda Berget Says:

  […] Tankar från en Sosse « #skongress: Löfvens löfte […]

 2. Sverige ska ha lägst arbetslöshet i EU | Görans tankar och bagateller Says:

  […] som skrivit: Informationstjänsten, Johan Westerholm, Roger Jönsson, Martin Moberg, Peter Johansson, Roger Jönsson, Ola Möller, Peter […]

 3. Jan S Sjöberg (@janssjoberg) Says:

  Bra mål av Löfven. Minns att John F Kennedy lovade en man på månen inom tio år. ”Han” höll sitt löfte. Jag tror på Löfven.

 4. Kristian Jansson Says:

  Då var det bara vägen, dvs riktiga genomförbara reformer/förslag, kvar. Finns några sådana idag? Om det inte gör det så känns det mer som om väljarna skall förhålla sig till ett ideologiskt ställningstagande utan grund.

 5. Kristian Jansson Says:

  Jan S Sjöberg, du är medveten om att man offrade en hel del annat bara för att knäppa ryssarna på näsan i jakten på att landa på månen. Det är inte svårt att sänka arbetslösheten, men det kommer att kosta…
  Då blir svaret att den kostnaden är det värt eftersom alla ska ha rätt till arbete, det är en mänsklig rättighet osv. Frågan är bara vad de som faktiskt ska betala säger, är alla beredda att ställa sin egen privatekonomi bakom Löven i det här?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: