2 dagar till #skongress – Lugnet före stormen

skongressJust nu är det lugnet före stormen. Handlingarna är ute, ombuden håller på och pratar ihop sig, väskor packas och förväntningarna stiger. Allt mrfia kan göra är att spekulera och vältra sig i idrottstermer.

Aftonbladets kongressblogg ägnar sig just åt det. Vältrar sig i idrottstermer, alltså. Det är lite förvånande att det ör just Anders Linberg som vältrar sig. Att sakpolitiskt inkompetenta journalister såsom Lena Mellin gör det är enkelt att förstå, de har inget annat val. Lindberg däremot kan så mycket bättre. Expressen kör på exakt samma spår och det är en genomgående trist läsning.

DN och SvD kör en gemensam litania med fokus på Vänsterpartiet. Den är lika bekant som den är återkommande och ungefär lika relevant. Jag gäspar munen ur led.

Vad medierna aldrig förstår är att ombuden inte bryr sig om vad de skriver. En kongress lever sitt eget liv och har sin egen logik. När debatten sparkar igång på onsdag är media, intressegrupper, lobbyister och frifräsande debattörer sidsteppade. Då tillhör föreställningen ombuden.

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: , , ,

2 svar to “2 dagar till #skongress – Lugnet före stormen”

  1. Ska Socialdemokraterna vända och köra tillbaka? | På Uppstuds Says:

    […] I morgon tar kongressombuden de första stegen för att avgöra hur det kommer landa. Som ”frifräsande debattör” ska jag förmodligen bara hålla käft och inte ha synpunkter om man får tro partigängarna […]

  2. Ska Socialdemokraterna vända och köra tillbaka? | På Uppstuds Says:

    […] I morgon tar kongressombuden de första stegen för att avgöra hur det kommer landa. Som ”frifräsande debattör” ska jag förmodligen bara hålla käft och inte ha synpunkter om man får tro partigängarna […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: