Ska du ha en ambulans? Glöm det!

ambulans_ejPonera att det sker en seriös olycka i ett hem. Blodet sprutar, folk är medvetslösa och någon ringer ambulanse och får beskedet:

– Ska du ha en ambulans? Glöm det!

Det skulle med all rätta bli ett jäkla liv. Räfts, rättarting och förmodligen ett åtal skulle bli följden. Rätt många bofasta i Sverige lever i just den situationen. Enda skillnaden är att de inte kan ringa ambulansen eftersom det inte finns någon telefon där de bor. En och annan (borgare) kommer förmodligen att säga att det inte är samma sak, men ingen kan bortse från att resultatet blir detsamma. Ingen ambulans.

Ytterligare en och annan(borgare) kommer förmodligen att säga att folk som bosätter sig på bystan(där det inte finns telefon) får skylla sig själva.

Civilingenjören Jan-Åke Olofsson jobbade i över trettio år på Telia. I dag finns han på institutionen för tillämpad fysik och elektronik på Umeå univer­sitet och hans bedömning är att kanske 20 procent av hushållen har problem med nätet. Problemen ökar dessutom i takt med att den fasta telefonin byts ut mot mobila lösningar.
Hittills har elva tusen kunder förlorat sina fasta abonnemang. Ytterligare ­fyrtio tusen kommer att bli trådlösa ­inom tre år. Tidigare fungerade det gamla NMT-nätet hyfsat även på den svenska landsbygden, men även det ­lades ner för ett par år sedan AB

För många är det så att när de flyttade dit fanns telefon. Nu är det inte längre fallet. Vad säger då ansvarige minister Hatt från partiet som brukade hävda att ”Hela Sverige ska leva”? Inte mycket.

Ansvariga ministern Anna-Karin Hatt säger att hon förstår människors oro för att inte kunna nå till exempel ambulans eller brandvärn.
– Det är klart att det är jätteviktigt att man har telefoni i hemmet och det har alla rätt få. Är det så att man berörs av Telias teknikskifte som nu pågår har man rätt att ställa krav på att få en ersättningslösning, säger hon. SR

Det är ju fint att Hatt förstår att folk oroas över att inte kunna ringa ambulans om maken får en hjärtattack. Än finare är att hon anser att folk har rätt att ställa krav på en ersättningslösning. Tänk så fint det hade varit om Minster Hatt sagt att de har rätt att få en ersättningslösning och att hon, Minister Hatt, skulle se till att det blev så.

Anna-Karin bör sätta igång och skriva det uttalande hon kommer att tvingas göra efter det första dödsfallet pga ingen möjlighet att ringa ambulans. Ett tips är att avsluta med ord som ”ansvar” och ”avgår”.

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: , , ,

2 svar to “Ska du ha en ambulans? Glöm det!”

 1. Peter Strobl Says:

  Faktiskt inte korrekt. NMT byggs fortfarande ut gemensamt av Ericsson och Terracom. Sedan att Telia är på dekis är en annan sak. NMT 450 frekvensen täcker idag 95% av Sveriges yta och de som tidigare hade problem med Telia avhjälps med andra operatörer typ Net1. Det enda ex Net1 behöver är masterna och de byggs ständigt ut. Så det finns en ersättningslösning och har funnits länge, sedan att politiker och andra inte har koll på det, ja det är en helt annan sak. Faktum är att den NMT frekvensen 450 lämpar sig väl för mobil användning.

  Enligt dig finns det alltså inte en enda bofast individ i Sverige som bor i ett område utan vare sig mobil- eller fast telefoni.

  Du säger en sak, Olofsson på på institutionen för tillämpad fysik och elektronik på Umeå univer­sitet säger en annan. I fall som detta går jag alltid på mest troliga alternativ, dvs Olofsson. /Peter

 2. Peter Strobl Says:

  Det var en slutsats som heter duga Peter. Ta reda på vem Olofsson är och vems ärenden han går innan du drar slutsatser. Det jag skrivit är helt korrekt. Det du gör, tillsammans med övriga Nätrötter är ett gemensamt anslag, det förutsätter att du har helt korrekt uppgifter vid handen, tillika It gurun Monica Green. Alla ni är ute och cyklar. Du kan ägna resten av kvällen till att ta reda på vad Olofsson säger och leta efter egen information.
  Politisering utan att ha faktagrund Peter, har alltid misslyckats.

  Detta handlar om Hatt och hennes ansvar. Grundfrågan är fortfarande:
  Enligt dig finns det alltså inte en enda bofast individ i Sverige som bor i ett område utan vare sig mobil- eller fast telefoni. /Peter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: