Nytt ledarskap i Malmö bådar gott

Katrin_arsmoteJag vet inte hur många gånger jag hört Malmömoderater viska ”När Ilmar går, då…”. Det underförstådda budskapet är att utan Ilmar är vi körda. Vid kommande halvårsskifte intreäffar ”när”, men om jag vore Malmömoderaterna skulle jag inte börja fördela platserna runt köttgrytan riktigt än.

I lördags valde Malmös Socialdemokrater Katrin Stjernfeldt Jammeh som ny S-gruppledare i kommunstyrelsen. Vad det i praktiken innebär är att hon tar över KS-klubban efter Ilmar från och med 1/7 i år. Ilmars kommentar finner den intresserade här.

Stjernsfeldt Jammes installationstal innehöll inga överraskningar, vilket inte förvånade mig. S i Malmö är inte ett VD parti, vi är en folkrörelse. Vi bestämmer politiken gemensamt, sen väljer vi företrädare som ska genomföra den.  Ni hittar hela installatonstalet i Sydsvenskan, men jag vill lyfta fram denna del. Ni kan TV-se det här.

Min förhoppning är att vi tillsammans ska använda Malmökommissionens slutsatser. Att vi ska diskutera förslagen i partiet, att vi ska diskutera det i kommunledningen, att vi ska bjuda in Malmöborna, företagen, föreningarna. Låt oss skapa en samsyn. Låt oss bygga en gemensam vision för Malmö.Jag tror att när vi är som bäst så är vi det när vi får andra människor att lyssna och när vi lyssnar på andra. Om vi enas om vilket Malmö vi gemensamt ska bygga, så kommer vi att lyckas. Vi vet att med politiska beslut kan man göra skillnad. Vi vet att man inte kan ge upp tanken om ett helt Malmö. Det finns ett värdefullt engagemang som vi ska ta vara på. Så många människor som ser att det är ett resursslöseri och att det är moraliskt oriktigt att vi låter människor leva under så skilda förhållanden som de gör idag. Vi vet att någonting har gått ordenligt snett när det återigen har blivit svårare att göra klassresor. När hälsan och ohälsan går så tydligt i arv. SDS

Ideologisk klarsyn kombinerat med en förmåga att förvandla de vackra orden till verklighet. Förväntningarna på KSJ är inte små, men det är så det ska vara. Malmö är inte vilken stad som helst.

Naturligtvis kommer borgerliga ledarsidor att hoppa på hennes så fort de får chansen, men det är som det är. Skånskan är lite halvljum på tomgång, medan Sydsvenskan i alla fall gör någon form av analys. Det är rätt lustigt att SDS försöker måla upp en motsatsställning mellan Katrin Stjernfeldt Jammeh och Andreas Schönström. Sanningen är att den inte finns. Om sydsvenskan bemödat sig med att besöka Malmös Arbetarekommuns representantskap lite oftare hade de vetat om det. I den församligen tiger ingen still.

Dessa båda duktiga Malmöpolitiker är olika personligheter och har olika framtoningar, men politiskt är de båda vuxna ur den röda mylla som är Socialdemokraterna i Malmö.

NetRoots | SAP | Pingat på Intressant| Politometern

Annonser

Etiketter: , , ,

Ett svar to “Nytt ledarskap i Malmö bådar gott”

  1. Leif Andersson Says:

    Malmö är kanske Sveriges mest segregerade stad. Ska bli intressant och se hur man tänkt lösa detta.

    Vi är Malmöbor – vi kan allt. /Peter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: